Albin Kurti edhe njehere nuk po e pranon fajin por po fajeson Thaçin dhe te tjeret! Ja per çfare behet fjale

Albin Kurti edhe njehere nuk po e pranon fajin por po fajeson Thaçin dhe te tjeret! Ja per çfare behet fjale

Albin Kurti edhe njehere nuk po e pranon fajin por po fajeson Thaçin dhe te tjeret! Ja per çfare behet fjale

Albin Kurti edhe njehere nuk po e pranon fajin por po fajeson Thaçin dhe te tjeret! Ja per çfare behet fjale.Kurti ia lē fajin qeverive tē kaluara edhe pēr shtrenjtimin e rrymēs nga Qeveria e tij.Kryeministri Albin Kurti nē konferencēn e thirrur pēr media sē bashku me ministren e Ekonomisē Artane Rizvanolli, ka thēnē se qe,veritē e kaluara janē fajtore pēr shtrenjētimin e rrymēs qē tani ēshtē propozuar nga ZRRE dhe ēshtē aprovuar nga qeveria e tij.“Me vite janē mbajt,ur kosto fiktive pēr qēllime ele,ktorale, pēr mē tepēr janē larguar masat siç janē bllok tarifat. Heqja e bllok ta,rifave ka qenē gabim shumē i madh dēmet tē cilat i kemi ndjerē tani, kjo krizē vetēm sa ka thelluar atē qē po pa,guajmē. Fatura qē po paguajmē ēshtē ajo e mosveprimit tē mēse 2 dekadave nē zhvillimin e qēndrueshēm tē furnizimit me energji elektrike. Nē tē njējtēn kohē jemi duke ndjerē vjetērsinē e termo,centraleve. Nē vend se tē investohet nē zgjerimin e rrjetit tē ngrohjes qēndrore kanē bērē ndērtimin e mijē,rave banesave qē varen nga energjia elektrike”, tha Kurti.

Ai tha se bordi i ZRRE-sē ēshtē i pavarur nē vendimet e saja.“Si pasojē e krizēs globale qē ka shkaktuar rrit,jen e çmimeve tē energjisē dhe pēr shkak tē avarive nē termocentralet e KEK-ut qē e kanē rritur nevojēn pēr importin e energjisē ZRRE ka filluar me shqyrtimin e ta,rifave.Ligjērisht ZRRE dhe bordi i saj janē tē pavarura dhe s’mund tē ndikohen nga qeveria nē marrjen e vendimeve tē tyre. Qeveria e Kosovēs ka shprehur gadishmērinē qē tē ndajē njē subven,cion deri nē 75 milionē euro qē pēr konsumatorēt shtēpiakē deri nē 600 kĒh dhe ata biznesorē tē mos ketē shtrenjtim tē çmimit tē energjisē” ,tha Kurti.Ai poashtu u shpreh se janē dy faktorē qē kanē shkaktuar krizēn energjetike.“E kemi thēnē edhe nē konferencat e mēhershme, se janē dy faktorē qē kanē bērē qē tē kemi kētē kri,zē njēri ēshtē i jashtēm, Kosova njē sasi tē kērkesēs e mbulon nga importi, rrjedhi,misht çmimet e larta nē bursēn ishin jashtēzakonisht tē mēdha, faktori tjetēr ēshtē edhe fakti se Kosova u ēshtē lēnē nē mēshirē tregtarēve tē ener,gjisē nē vend se tē investohet nē zgjerimin e gjenerimit tē energjisē politikanēt i kanē dhēnē prodhuesve tē tjerē nē shtetet e rajonit”, tha ai.

Leave a comment

Your email address will not be published.