BIA serbe ka shperndare 27 mije materiale ne forme CD-je kunder Hashim Thaçit. Ja se çfare permbajne ato

BIA serbe ka shperndare 27 mije materiale ne forme CD-je kunder Hashim Thaçit. Ja se çfare permbajne ato

BIA serbe ka shperndare 27 mije materiale ne forme CD-je kunder Hashim Thaçit. Ja se çfare permbajne ato

BIA serbe ka shperndare 27 mije materiale ne forme CD-je kunder Hashim Thaçit. Ja se çfare permbajne ato.Propaganda kundēr Thaçit i ka rrēnjēt nē Beograd, BIA ka shpērndarē 27 mijē materiale nē formē CD.Shkruan: Bardhyl Mahmuti-Nē tē gjitha momentet vendimtare tē historisē sē re tē Kosovēs udhē,heqēsit e saj janē sulmuar nē mēnyrēn mē tē ulēt tē mundshme. Janē pērdorur tē gjitha mjetet pēr tē denigruar personalitetet, tē cilēt, nē kēto momentet, kishin pozita kyçe.Kēshtu, gjatē periudhēs sē Iuf,tēs çlirimtare nē Kosovē dhe fill pas pērfundimit tē saj, Shērbimi Sekret Serb pērgatiti dhe tē orkestroi njē fushatē histerike kundēr Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Azem Sylēs, Ramush Haradinajt, Fatmir Limajt, Rexhep Selimit, Elmi Reçicēs, Adem Grabovcit dhe bartēsve tjerē tē UÇK-sē.Mbi 27 mijē faqe materiale tē pērgatitura nē formē CD-shē dhe mbi 2000 faqe nē formē libri tē pērgatitura nga Shērbimi Sekret Serb u shpērndanē zyrtarisht nga Ministria e Punēve tē Jashtme tē Jugosllavisē dhe pas shpērbērjes sē saj nga Ministria e Punēve tē Jashtme tē Serbisē.

Boshti kryesor rreth tē cilit pēshtillej pro,paganda serbe kishte me pēr qēllim qē udhēheqēsit e Iuf,tēs çlirimtare tē Kosovēs tē paraqiten herē dhe udhēheqēs tē njē strukture (UÇK-sē), e herē si khrim,inel dhe udhēheqēs tē njē strukture khrim,inale. Shkurt, nē shkrimet e pērpiluesve e Shērbimit Sekret Serb, liderēt politikē dhe ush ta,rak tē UÇK-sē ishin nē tē njējtēn kohē dhe udhēheqēs tē klaneve khrimi,nale. Sipas propagandēs serbe ata “ ishin pērgjegjēs pēr vrasjen e civilēve tē pafajshēm, pēr rrēmbimet e shumta, pēr burgosjet e paligjshme, pēr trafikimin e organeve njerēzore tē civilēve serbē…ata merreshin me trafikimin e drogēs, me emigracionin ilegal, me tregtinē me armē…”Sa i pērket kēsaj propagande, ndērhyrja ush ta,rake e NATO-s kundēr Serbisē ishte indikatori mē i fuqishēm pēr dēshtimin e shpifjeve tē sajuara nga Shērbimi Sekret serb kundēr udhēheqēsve tē UÇK-sē.Por, intervenimi i NATO-s pēr tē ndērprerē politikēn e gjenocidit nē Kosovē mobilizoi filo­zo­fē, publicistē, politologē, sociologē, historianē e politi­kanē tē orientimeve politike tē majta e tē djathta, qē kishin emērues tē pērbashkēt «antiamerikanizmin», tē mobilizohen nē “mbrojtje tē Evropēs nga imperializmi amerikan.” «Antiamerikanizmi», si kēndvēshtrim i tyre ideologjik, bēri qē pērkundēr divergjencave qē kishin nē fusha dhe tema tē caktuara, tē dalin me qēndrim tē pērbashkēt se Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Azem Syla, Ramush Haradinaj, Fatmir Limaj, Rexhep Selimi, Elmi Reçica, Adem Grabovci dhe bartēsit tjerē tē UÇK-sē “ janē spi,uj tē amerikanēve” qē mundēsuan ndērhyrjen e amerikanēve nē “territorin e Evropēs” duke krijuar kushtet pēr “ndērtimin nē Kosovē tē bazēs mē tē madhe ush t,arake amerikan nē Evropē.”Akuzat kundēr udhēheqēsve tē UÇK-sē, “khri,m tē organizuar” dhe si “spi,un tē amerikanē” shkuan duke u intensifikuar pas pērfundimit tē Iuf,tēs. Gjatē procesit tē pērcaktimit tē statusit politik tē Kosovēs akuzat e tilla arritēn njē shpērndarje shumē tē madhe dhe arriti KULMIN pas shpalljes sē pavarēsisē sē Kosovēs.

Leave a comment

Your email address will not be published.