Donika Gervalla flet per UDB-ne dhe spiunet ne Maqedonine e Veriut – Ja fjalet e saj qe po trazojne ujerat

Donika Gervalla flet per UDB-ne dhe spiunet ne Maqedonine e Veriut – Ja fjalet e saj qe po trazojne ujerat

Donika Gervalla flet per UDB-ne dhe spiunet ne Maqedonine e Veriut – Ja fjalet e saj qe po trazojne ujerat

Donika Gervalla flet per UDB-ne dhe spiunet ne Maqedonine e Veriut – Ja fjalet e saj qe po trazojne ujerat.Donika dikur: UDB-ja e Maqedonisē e spiunoi Jusuf Gērvallēn.2014: Maqedonia ka luajtur rol tē rēndēsishēm nē sur,vejimin e veprimtarisē sē babit. Me siguri kanē qenē tē frikēsuar nga aktiviteti i tij, sepse nēna ime ēshtē nga Shkupi, unē dhe vēllai im i vogēl jemi tē lindur nē Shkup, thotē Donika Gērvalla, duke numēruar shkaqet, qē sipas saj, kanē mundur tē jenē motivi pse UDB-ja maqe,donase dhe bashkē,punētorēt e saj kanē qenē aq shumē tē interesuar tē pērcjellin aktivitetet e Jusuf Gērvallēs, Bardhosh Gērvallēs dhe Kadri Zekēs.“ Shērbimi sekret i Republikēs Socialiste tē Maqedonisē, gjegjē,sisht UDB-a maqedonase, ka luajtur rol aktiv nē spi,unimin e aktivitetit at,dhetar tē veprimtarit tē njohur shqiptar, Jusuf Gērvalla”, tha pēr “Lajm” tē Maqedonisē, vajza e Jusufit, Donika Gērvalla.“Maqedonia ka luajtur rol tē rēndēsishēm nē survejimin e veprim,tarisē sē babit. Me siguri kanē qenē tē frikēsuar nga aktiviteti i tij, sepse nēna ime ēshtē nga Shkupi, unē dhe vēllai im i vogēl jemi tē lindur nē Shkup”, thotē Donika Gērvalla, duke numēruar shkaqet qē sipas asaj kanē mundur tē jenē motivi pse UDB-a maqedonase dhe bashkē,punētorēt e saj kanē qenē aq shumē tē interesuar tē pērcjellin aktivitetet e Jusuf Gērvallēs, Bardhosh Gērvallēs dhe Kadri Zekēs.

Jusuf Gērvalla, sē bashku me vēllain e tij Bardhoshin dhe aktivistin tjetēr Kadri Zeka, u vranē mizorisht mē 17 janar tē vitit 1982, nē Untergruppenbach tē Shtutgartit nē Gjermani.Por, parashtrohet pyetja se cila ka qenē forma se survejimit tē Jusuf Gērvallēs nga ana e shēr,bimeve tē RSM-sē? Mos ndoshta kētē e kanē bērē pērmes bashkē,punētorēve shqiptarē tē rekrutuar nē Maqedoni, e qē pastaj i kanē dērguar nē mesin e emi,gracionit shqiptar?“Unē mendoj se v ra,sjen e babit dhe bashkē,veprimtarēve tē tij e kanē bērē ekipe tē UDB-sē nga Beogradi. Dihet se ato kanē qenē 3-4 ekipe dhe aty nuk ka pasur shqiptarē. Mirēpo mendoj se ka pasur shqiptarē qē kanē survejuar aktivitetin dhe lēvizjen e babit tim, axhēs Bardhoshit dhe Kadri Zekēs, e mē pas ato informacione ua kanē dhēnē UDB-ashēve. Babai im ēshtē shoqēruar me shqiptarē dhe ata e kanē ditur se ku lēvizē dhe kur lēvizē. Kjo ēshtē e tēra qē mund ta them pēr momentin pēr opinionin shqiptar nē Maqedoni. Nuk mund tē them diçka mē tepēr sepse bēhet fjalē pēr material voluminoz tē pro ku,rorisē gjermane, qē pērmban disa mijēra faqe”, theksoi Donika pēr “Lajm”.Ajo shton se pro ku,roria gjermane me shpejtēsi tē kēnaqshme ēshtē duke e proceduar rastin, por meqē bēhet fjalē pēr lēndē voluminoze nuk mund tē bējē ndonjē parashikim se kur mund tē mbyllet ky rast. ”Besoj se zhvillimet pozitive nē Kroaci me arrestimin e disa udbashēve do tē ndihmojnē qē edhe rasti i babait tim tē ndriçohet sa mē shpejtē. Lēnda ka kaluar nga Pro ku,roria lokale gjermane, nē pro ku,rorinē federale. Nuk mund tē them nēse rasti do tē mbyllet pas gjashtē muajve apo pas pesē viteve, por pēr ne ēshtē me rēndēsi qē njē ditē e vērteta tē del nē dritē”, shton vajza e Jusuf Gērvallēs, duke shpresuar se nē kētē mēnyrē do tē dalin nē shesh edhe emrat e ate nta,torē ve direkt por edhe bashk,ēpunētorēve shqiptarē tē UDB-sē tē implikuar nē Iik uidi,min e babait tē saj dhe bashkēveprimtarēve tē tij.

Leave a comment

Your email address will not be published.