Ja cili ka qene misioni me i rendesishem ne veri te Mitrovices, ka ndodhur ne vitin 2011

Ja cili ka qene misioni me i rendesishem ne veri te Mitrovices, ka ndodhur ne vitin 2011

Ja cili ka qene misioni me i rendesishem ne veri te Mitrovices, ka ndodhur ne vitin 2011

Ja cili ka qene misioni me i rendesishem ne veri te Mitrovices, ka ndodhur ne vitin 2011.Aksioni mē i rēndēsishēm nē Veri: Marrja e pikave kufitare 1 dhe 31 nē vitin 2011.Njēsitet speciale tē PoIi,cisē sē Kosovēs, me urdhēr tē ish kryeministrit tē Kosovēs, Hashim Thaçi, nē vitin 2011 kishin marrē nēn kontroll dy pikat kufitare nē veri tē Kosovēs, portat 1 dhe 31. Para,prakisht ish kryeministri kishte marrē vendim pēr tē shkarkuar nga detyra Drejtorin e Pērgjithshēm tē Policisē sē Kosovēs, Reshat Maliqi.Postuar mē, 26 korrik 2011 – Me urdhēr tē Krye,ministrit tē Republikēs sē Kosovēs, Hashim Thaçi, Njēsitet Speciale tē Policisē sē Kosovēs mbrēmē pak para mesnatēs, kanē marrē nēn kontroll pikat kufitare 1 dhe 31 nē veri tē Kosovēs.Para se tē urdhēr,ojē marrjen nē kontroll tē dy portave kufitare nē veri, kryeministri i vendit kishte marrē vendim pēr shkarkimin e Drejtorit tē Pērgjithshēm tē PoIi,cisē sē Kosovēs, Rashat Maliqi.

Vendimi pēr shkarkimin e Maliqit ēshtē publikuar tē hēnēn nē mbrēmje nē faqen zyrtare tē Kryeministrisē, por pa i bērē publike arsyet e shkarkimit tē tij.“Kryeministri i Republikēs sē Kosovēs, Hashim Thaçi, nē mbēshtetje tē nenit 94 paragrafit (10) tē Kushtetutēs sē Republikēs sē Kosovēs dhe nenit 43.1 (a) tē Ligjit Nr.03/L-035 pēr Policinē, ka marrē vendim qē tē shkarkojē Reshat Maliqin nga pozita e Drejtorit tē Pērgjithshēm tē Policisē sē Kosovēs”, thuhet nē njoftimin e Zyrēs sē Kryeministrit.Ndērsa, Maliqi ka deklaruar se nuk ēshtē nē dijeni pēr shkarkimin e tij. “Unē sapo u njof,tova nga Televizioni i Kosovēs se jam shkarkuar nga detyra”, ēshtē shprehur pēr televizionin publik.Mirēpo, burime tē gazetēs kanē bērē tē ditur se shkarkimi i Maliqit nga kreu i policisē ēshtē bērē, pasi ai kishte hezituar tē urdhēr,ojē dērgimin e njēsiteve tē poIi,cisē nē veri pēr tē vendosur autoritetin nē kētē pjesē tē vendit.Ndērkohē, menjēherē pas shkarkimit tē Maliqit, me urdhēr tē kryeministrit, Hashim Thaçi, Njēsitē Speciale tē PoIi,cisē sē Kosovēs kanē filluar aksionin pēr marrjen nēn kontroll tē pikave 1 dhe 31 nē veri tē vendit.Ky veprim vjen pas vendimit tē Qeverisē sē Kosovēs pēr vendosjen e masave tē reciprocitetit me Serbinē, duke ndaluar hyrjen e mallrave serbe nē Kosovē.Derisa Njēsia Speciale tē PoIi,cisē sē Kosovēs ēshtē vendosur nē pikēn 31, burime nga terreni kanē bērē tē ditur se PoIi,cia e EULEX-it dhe shumē serbē lokalē, kishin bllokuar rrugēn nē Rudare pēr tē penguar Njēsinē Speciale tē Policisē sē Kosovēs qē tē shkojē drejt Zveçanit.Kētē informacion e ka konfirmuar pēr media edhe vetē Ministri i Punēve tē Brendshme tē Kosovēs, Bajram Rexhepi, por ai ka thēnē se Policia e Kosovēs ēshtē e vendosur nē realizimin e ak,sionit nē marrjen nē kontroll tē pikēs 1 dhe 31, duke pērmbushur edhe obligimin kushtetues.

Leave a comment

Your email address will not be published.