E FUNDIT/ Publikohen emailat sekret nga Wikileaks dhe mesohen fjalet e ambasadores se SHBA-ve per Albin Kurtin – I gjithe vendi ne habi

E FUNDIT/ Publikohen emailat sekret nga Wikileaks dhe mesohen fjalet e ambasadores se SHBA-ve per Albin Kurtin – I gjithe vendi ne habi

E FUNDIT/ Publikohen emailat sekret nga Wikileaks dhe mesohen fjalet e ambasadores se SHBA-ve per Albin Kurtin – I gjithe vendi ne habi

E FUNDIT/ Publikohen emailat sekret nga Wikileaks dhe mesohen fjalet e ambasadores se SHBA-ve per Albin Kurtin – I gjithe vendi ne habi.Emailat konfi,denciale tē publikuar nga Wikileaks: Ambasadorja e SHBA-sē e donte Kurtin nē bu r,g.HULUMTIMI DHE RAPORTIMI I TELEGRAFIT I VITIT 2011:Amba,sadorja ame ri,kane, Tina Kaidanow po bashkē,punonte nē mars 2007 me qeverinē e Agim Çekut qē ta mbajē nē b ur,g sa mē gjatē liderin e Vetēvendosje, Albin Kurti.Mē 5 mars 2007, Kaidanow raportonte pēr pro test,ēn e Vetēvendosjes tē mbajtur mē 3 mars, sipas dokument,eve tē WikiLeaks, detajet e tē cilēs i sjell portali Indeksonline.Fillimisht, Kaidanow raporton se pro test,a e 3 marsit shkoi e qetē, pēr dallim prej asaj tē pēr,gja ksh,mes mē 10 shkurt, dhe kjo “falē faktit qē Kurti ‘zja,rrnde zēsi’ i Lēvizjes gjendej nē bu r,g dhe falē faktit qē institucionet kosovare dhe Zyra Ame rik,ane dhanē mesazhin se pēr,krahja e dhēnē pēr Vetēvendosjes binte nē kundēr,shtim me tē ardhmen e Kosovēs”.

“Nē dallim prej demon,str atave tē kaluara, ‘marshallēt’ e VV (anglisht shkurt SDM), me rroba identi,fikuese e kontrolluan turmēn duke bērē njē kordon njerēzor. U NM,IK-u dhe SHPK-ja i lejuan pro test,uesit tē kalojnē, por nuk i lejuan tē hyjnē nē ndērtesa. Tek ndērtesa e Kuvendit, pro test,uesit u ndalēn pēr ta dēgjuar njē lider tē VV-sē, Glauk Konjufca, i cili kundērshtoi pakon e Ahtissarit dhe pastaj e theu njē kuti qē simbolizonte pakon e Ahtisaarit”, raportonte Kaidanow.Ajo thoshte se pro test,a shkoi mirē edhe falē bashkē,punimit ndērmjet Vetēvendosjes dhe SHPK-sē. Por, nē fund tē kēsaj kablloje e bēnte tē qartē se çfarē donte Kaianow.“Ne mund tē marrim frymē mē lirisht pasi qē protesta e 3 marsit pēr,fundoi e qetē. Por, ne mund tē presim aktivitet tē shtuar tē VV-sē nē muajt mē vazhdim deri tek zgjidhja e statusit final, pasi qē gjetja e njē statusi do tē nēn,kuptonte qē VV nuk do tē kishte mē çfarē tē kundēr,shtonte. Ne do tē vazhdojmē pre sio,nin tek lidershipi i Kosovēs pēr t’u distancuar nga d hu,na nē secilin rast, do tē punojmē me ta qē ta mbajmē Albin Kurtin nē bu r,g, dhe do t’i inkurajojmē qē ta ndjekin procesin e Ahtisaarit si kundērshtimi mē efektiv i mesazhit negative tē Vetēvendosjes”, kishte thēnē Kaidanow. /Telegrafi/.

Leave a comment

Your email address will not be published.