E FUNDIT/ Djali i Enver Hoxhes me rrefimin e padegjuar me pare – Takimi me Hashim Thaçin, “ai kishte frike se na shihnin bashke”

E FUNDIT/ Djali i Enver Hoxhes me rrefimin e padegjuar me pare – Takimi me Hashim Thaçin, “ai kishte frike se na shihnin bashke”

E FUNDIT/ Djali i Enver Hoxhes me rrefimin e padegjuar me pare – Takimi me Hashim Thaçin, “ai kishte frike se na shihnin bashke”

E FUNDIT/ Djali i Enver Hoxhes me rrefimin e padegjuar me pare – Takimi me Hashim Thaçin, “ai kishte frike se na shihnin bashke”.Djali i Enver Hoxhēs rrēfen takimin Thaçin: U soll ftohtē, pati hall se e shihnin gje,neralēt e NATO-s.Rubrika “Histori” e gazetēs DITA ka botuar sot pjesēn e dytē tē njē interviste me Ilir Hoxhēn, djalin e Enver dhe Nexhmije Hoxhēs, e cila.nēse do ishte ende nē jetē, do festonte kētē fillim shkurti, 100 vjetorin e lindjes.Nē kētē pjesē tē dytē z.Hoxha pyetet nga gazetari Xhevdet Shehu lidhur me raportet e çiftit Hoxha me Kosovēn, para dhe pas v de,kjes sē Enver Hoxhēs. Ilir Hoxha thotē se bazuar tek shēnimet e nēnēs, Enver Hoxha ka patur njē pre,okupim tē vijueshēm pēr Kosovēn, madje edhe plane ush ta,rake.“Ai nga ana e tij mori tē gjitha masat duke bērē qē nga planet operative e deri nē bazēn Iuf,tarake tē ruajtur nē depot e ushtrisē me destinacion Kosovēn” – thotē Ilir Hoxha dhe shton:“Ai nuk u foli atyre asnjēherē nga “lart”, pēr,kundrazi i vlerēsonte ata. Ai pati sugjeruar qē populli shqiptar i Kosovēs me prijēsit e tij tē krijonin njē Front apo Lēvizje Popullore. Kjo ide dhe ky orientim gjeti zbatim mē pas nē krijimin e kēsaj Lēvizjeje, e cila u bē pararendēse dhe bērthama e UÇK-sē“.Kurse lidhjet e Nexhmije Hoxhēs me Kosovēn dhe kosovarēt kanē vijuar deri vonē. Ilir Hoxha flet pēr takime tē zhvilluara pērpara dhe pas Iuf,tēs sē Kosovēs nē shtēpinē modeste nē Laprakē ku familja jetoi pas rēnies sē komunizmit.

Ilir Hoxha dēshiron tē falēnderojē ata qē organizuan festime pēr 100 vjetorin e Enver Hoxhēs nē Prishtinē, ndērkohē qē nē Shqipēri kjo ishte e pamundur.“Vēllezērit kosovarē ia shpērblyen Enver Hoxhēs pērpjekjet dhe kontri,butin, duke ia pērkujtuar 100 vjetorin e lindjes nē mēnyrē madhēshtore nē qendēr tē Prishtinēs, nē Kosovēn e lirē dhe tē pavarur. Kur ndēr,kohē qē kētu nē Shqipēri nuk ju bē asnjē pēr,kujtimore, bile u munduan tē pengojnē dhe ndonjē pērkujtim nga ana e familjes.Mē konkretisht, unē vajta nē Gjirokastēr nē vendlindjen e babait, pēr t’ju dhēnē njē kafe e njē gotē raki siç ēshtē zakoni nē shtēpinē e tij. Pushteti i Berishēs do e quante “dhunim institucioni” nēse do e organizoja aty mbasi ishte muze etno,grafik dhe nuk lejohej. (Po dhunoja shtēpinē time, domethēnē tē babait).Krye,tari i bashki,sē mē tha qē ta organizoja aktivitetin atje se i merrte pērgjegjēsitē ai por nuk doja ta vija nē vē,shtirēsi. Gjiro,kastritēt mē ofruan shtēpitē e tyre por edhe pēr ata mendova qē jo pēr tē njējtēn arsye. U mblodhēm tek sheshi para shtēpisē, mbajta njē fjalē tē shkurtēr, gjithashtu folēn dhe disa tē ardhur nga gjithē trevat, pimē nga njē raki nē kēmbē dhe u larguam nga qyteti i gurtē qē ishte mbushur nē mure me bojē tē kuqe me yje dhe emrin ENVER” – tregon Ilir Hoxha.Nē pjesēn e dytē tē intervistēs botuar sot ai flet edhe pēr njē takim me Hashim Thaçin.“Pēr kri,jimin e Gjy,katēs Speciale nē Ha,gē Nexhmija ishte shumē e shqetēsuar. Ajo e dinte se kjo gjy,kate u krijua pēr tē dē,nuar drejtuesit e UÇK-sē dhe denigruar Iuf,tēn heroike tē saj.Ajo nuk e pa kur kjo gjy,katē a rres,toi koman,dantēt e UÇK-sē dhe vazhdon tē thērrasē tē tjerēt. Mē vjen keq pēr tē gjithē tē thirrurit nē Hagē, dhe pēr Hashim Thaçin, por nuk e harroj qē, nē takimin e parē dhe tē fundit tē rastēsishēm qē pata me tē nē njē restorant luksoz nē Prishtinē, u tregua i ftohtē sepse mos e shihnin gjeneralēt e NATO-s qē ishin nē restorant dhe qē do drekonte me ata, se ai takoi djalin e Enver Hoxhēs.Gjithashtu rendi me shpejtēsi nē promovimin e njē libri paçavure qē shtrembēronte tē vērtetat e jetēs sē Enver Hoxhēs, dhe iu bashkua atyre kundēr,shtarēve tē Enver Hoxhēs duke lēnē tē kuptohej qē jam edhe unē nē ketē mjedis qē festohej e shijohej shampanja. Natyrisht Nexhmijes nuk i erdhi mirē, por secili tregon veten” – thotē Ilir Hoxha nē intervistēn e botuar nē DITA.

Leave a comment

Your email address will not be published.