Ambasadori I SHBA-Se Trondit Gjithe Politiken E Serbise ! Qendrimi I Joe Bidenit Eshte I Prere..

Ambasadori I SHBA-Se Trondit Gjithe Politiken E Serbise ! Qendrimi I Joe Bidenit Eshte I Prere..

Ambasadori I SHBA-Se Trondit Gjithe Politiken E Serbise ! Qendrimi I Joe Bidenit Eshte I Prere..

Zëdhënësi i Ambasadës amerikane në SHBA, James Hagengruber, ka thënë se njo.hja e ndërsjellë mes Kosovës dhe Serbisë ka qenë kër.kesë e ish-presidentit Donald Trump, si dhe vazhdon të jetë kërkesë e presidentit aktual, Joe Biden.

“Ish Presidenti Trump e bëri këtë politikë shumë të qartë. Për shembull, në vi.tin 2019 ai i shkroi Presidentit Aleksandar Vučić për “mbështetjen e palëkundur” të Shteteve të Bash.kuara në thellimin e bashkëpunimit rajonal, dhe veçanërisht angazhimin për normalizimin e marrë.dhënieve me Kosovë”, tha Hagengruber për ‘Tanjug’, për.cjell Gazeta Express.

residenti aktual i SHBA Biden iu drejtua Vuçiç me ras.tin e Ditës së shtetit serb me anë të një letre, në të cilën thekson njohjen e ndërsjellë mi.dis Serbisë dhe Kosovës

Leave a comment

Your email address will not be published.