Gjendja ne Malin e Zi eshte renduar – Ja veprimi i serbeve ndaj shqiptarit Dritan Abazoviq qe po trondit rajonin

Gjendja ne Malin e Zi eshte renduar – Ja veprimi i serbeve ndaj shqiptarit Dritan Abazoviq qe po trondit rajonin

Gjendja ne Malin e Zi eshte renduar – Ja veprimi i serbeve ndaj shqiptarit Dritan Abazoviq qe po trondit rajonin

Gjendja ne Malin e Zi eshte renduar – Ja veprimi i serbeve ndaj shqiptarit Dritan Abazoviq qe po trondit rajonin.Nisin protestat nē Mal tē Zi kundēr propozimit tē Abazoviqit.Disa qindra qytetarē tē pakēnaqur nga para,lajmērimi i koalicionit “E zeza mbi tē bardhēn” pēr formimin e qeverisē sē pakicēs, kanē pro test,uar tē premten mbrēma nē disa qytete malazeze. Pro test,at u zhvilluan nē Podgoricē, Nikshiq dhe Berane ku morēn pjesē ithtarēt e krye,ministrit malazez Zdravko Krivokapiq dhe tē partive proserbe nē Mal tē Zi.“Tē gjitha forcat e shēndosha qē nuk heshtin dhe po pro test,ojnē kundēr kēsaj tradhtie duhet bashkē me qytetarēt tē re,belohen kundēr kēsaj. Kjo ēshtē njē çēshtje mē serioze.

Kjo tradhti kēr,cēnjon tē destabilizojē Malin e Zi”, ka theksuar lideri i partisē proserbe Marko Milaçiq.Nē pro test,ēn para Televizionit Publik tē Malit tē Zi u dēgjuan thirrje kundēr zēvendēskryeministrit Dritan Abazoviq, i cili ishte i ftuar nē njē emision tē kētij televizioni dhe pēr disa momente u takua me pro test,uesit. Pro test,uesit e quajtēn Abazoviqin “tradhtar” dhe “tē shitur” duke theksuar se “propozimi i URA-s sē Dritan Abazoviqit pēr formimin e qeverisē sē pakicēs ēshtē njē pērmbysje e drejtpērdrejtē e vullnetit elektoral”, njofton Zēri i Amerikēs.Tē hēnēn nē Podgoricē Lēvizja Qytetare “URA” sē bashku me Lidhjen Qytetare “Civis” propozuan modelin e njē qeverisjeje tē pakicēs.Sipas kreut tē Lēvizjes Qytetare URA, i cili ēshtē njē,kohēsisht edhe zv.kryeministēr nē kētē qeveri nuk do tē kishte vend pēr Frontin Demokratik qē cilēsohet parti proserbe dhe proruse, por as pēr Partinē Demokratike tē Socialistēve tē presidentit aktual Milo Gjukanoviq, e cila ishte mē shumē se 3 dekada nē pushtet nē Malin e Zi.“Koncepti ynē ēshtē i qartē – ne duam njē qeveri tē pakicēs, tē gjithē mund ta mbēshtesin atē, por nuk jam i sigurt nēse do tē hyjnē”, ka theksuar ai.Forcat politike tē pakicave e kanē vlerēsuar si shumē tē rēndēsishme mbēshtet,jen e partnerēve ndēr,kombētarē pēr konceptin e qeverisē sē pakicēs. Ata kanē thēnē se kjo mbēshtetje do tē jetē e nevojshme nē tē ardhmen pēr zbatimin e reformave dhe pērparimin drejt anētarēsimit tē Malit tē Zi nē Bashkimin Evropian.

Leave a comment

Your email address will not be published.