LAJMI FUNDIT/ Ja cfare po thote Vuciq per Kosoven dhe Ameriken… A e ka lene mendja Vuciqin?!

LAJMI FUNDIT/ Ja cfare po thote Vuciq per Kosoven dhe Ameriken… A e ka lene mendja Vuciqin?!

LAJMI FUNDIT/ Ja cfare po thote Vuciq per Kosoven dhe Ameriken… A e ka lene mendja Vuciqin?!

LAJMI FUNDIT/ Ja cfare po thote Vuciq per Kosoven dhe Ameriken… A e ka lene mendja Vuciqin?!“Shpresoj qē Amerika t’i detyrojē shqiptarēt tē respe,ktojnē atē qē kanē firmosur”, thotē Vuçiq.Presidenti i Serbisē Aleksandar Vuçiq deklaroi sot se ēshtē shumē e rēnd,ēsishme qē Shtetet e Bash kuara tē Ame ri,kēs siç tha ai ta “detyrojnē Prishtinēn tē respektojē atē qē tashmē shqiptarēt kanē nēn,shkruar vetē, por se Shtetet e Bash kuara nuk do tē ndryshojnē mendimin e tyre pēr çēsht,jen e avokimit pēr pavarē,sinē e Kosovēs dhe se duhet ta kuptojnē korniz,ēn pēr kētē çēshtje”.I pyetur nga gazetarēt se si e komentoi faktin qē i dērguari spe,cial i presidentit ame rik,an pēr Ballkanin Perēndimor, Gabriel Escobar, u tha anētarē,ve tē Kongresit se Kosova dhe Serbia duhet tē vazhdojnē dialogun, por edhe se dialogu duhet tē pēr,fundojē me njohje reci,proke, Vuçiq tha se “ ky qēndrim i Ame ri,kēs nuk ēshtē lajm”.“Ame ri,ka filloi kētē lloj poli,tike tē njohjes sē ndēr,sjellē tre vjet mē parē. Ne mund t’u themi atyre menjēherē se nuk kemi nevojē pēr njohjen e tyre. Nuk e di se çfarē do tē bējmē? Meqenēse jemi tē njohur nga tē gjithē. Dhe pēr aq sa ata janē tē shqetēsuar, SH BA-ja ēshtē forca e madhe, fuqia mē e madhe nē botē, e ka njohur Kosovēn dhe nuk do tē ndryshojē mendim, sepse kanē invest,uar shumē pēr pavarē,sinē e Kosovēs”, ka thēnē presidenti i Serbisē.Ai theksoi se duhet ta kuptojnē mirē kētē dhe “tē mos çmend,emi dhe tē mos mendojmē se do tē ndryshojmē opinionin ame ri,kan dhe se bēhet fjalē pēr lo,bim”.

Leave a comment

Your email address will not be published.