Tregim i padegjuar me pare nga Bekim Jashari per menyren se si familja Jashari zmbrapsi forcat serbe

Tregim i padegjuar me pare nga Bekim Jashari per menyren se si familja Jashari zmbrapsi forcat serbe

Tregim i padegjuar me pare nga Bekim Jashari per menyren se si familja Jashari zmbrapsi forcat serbe

Tregim i padegjuar me pare nga Bekim Jashari per menyren se si familja Jashari zmbrapsi forcat serbe.Bekim Jashari: Familja Jashari bēri rezistencē 45 minuta dhe zmbrapsi forcat elitare serbe.Ish-kryetari i Skenderajt, Bekim Jashari bashkē me pērfaqēsues tē OVL-UÇK-sē kanē bērē ho,mazhe nē Kompleksin Memorial “Adem Jashari”.Nē 24 vjetorin e suI,mit tē dytē nga forcat serbe ndaj kēsaj familje nē Prekaz, Jashari tha se u ndaj suI,mit tinēzar tē for,cave elitare serbe, gra, burra e fēmijē nē atē kohē bēn rezistencē.Pas ho,mazheve nē vendin ku prehēn mē shumē se 50 trupa tē v ra,rē, Bekim Jashari tha se ēshtē nder, e obligim institucional qē tē kujtohet e kaluara me plot sakrifica.Jashari: Familja Jashari bēri njē rezistencē 45 minutēshe atē natē

“Njē suI,m qē ēshtē bērē nē mēnyrē tinēzarē pas syfyrit tē asaj kohe, ku nē shtēpi atē nate kanē qē,lluar gjyshi me fēmijēt, tē cilēt ishin mē i madhi fēmijē, djali i dytē i axhēs Adem, Fitimi, pastaj mē tē vegjēl se ai, Besim, Kushtrim, Igballe e Blerim dhe babai Hamza nē shtēpinē e fjetjes me gratē e vajzat dhe fēmijēt tjerē. Qē bēn njē rezistencē afērsisht 45 minuta ku i zmbrapsen ato forca atē njēsi elite, se sipas info,rmacionit flitet qē ka qenē vetē Akani me njē,sitin e tij. Axhē Ademi nuk ka qenē nē shtēpi atē ditē, me tē dēgjuar tē shtēnat ka ardhur nē shtēpi me shokēt e tjerē, por qē suI,mi kishte pēr,funduar dhe kanē vazhduar jetēn e tyre”, ka thēnē ai.Ushtruesi i detyrēs sē kryetarit tē OVL-UÇK-sē, Faton Klinaku u shpreh se pushtuesi serb para 24 vitesh ka tentuar qē tē a rres,tojē nē mēnyrē tinēzare Adem Jasharin dhe tē tjerēt.Klinaku: Institucionet tē pērkujdesēn dhe mirēmbajnē komplekset

“Por, kēto janē zmbrapsur me 22 janar tē vitit 1998, gjē qē kanē parē se kētu ka rezistencē dhe ēshtē dashur qē aty tē vijnē me forca mē tē shtuara me 5,6,7 mars e kanē suI,muar me taksa dhe atelieri familjen Jashari. Por, nē atē kohē rezistenca e familjes Jashari ka bērē qē nuk mund tē pushtohet kollaj ky vend. Kērkojmē nga institucionet e Kosovēs qē kēto vlera, kēto sakrifica pērveç qē duhet t’i nderojnē duhet edhe tē pēr,kujdesen pēr to qē sot e kēsaj dite Kompleksi i Jasharajve, por edhe komplekse tē tjera nuk janē tē rregulluara dhe tē mirē,mbajtura nga institucionet e Kosovēs”, u shpreh ai.Para 24 vitesh, nē orēt e hershme tē mēngjesit, nga Fabrika e Muni,cionit tē Gjuetisē, rreth 500 metra larg shtēpive tē lagjes Jashari kishin lēvizur forca tē poI,icisē serbe tē cilat ishin drejtuar drejt Kullēs sē Jasharajve, pēr ta sulmuar atē me ar m,ē tē llojeve tē ndryshme. Por meqē atē natē Ademi nuk ndodhej nē shtēpi, rezistencē ndaj kētij suI,mi kishte bērē Shabani, Hamza me nipa e mbesa.

Leave a comment

Your email address will not be published.