Nga Prekazi, fjalet e Albin Kurtit per kullen e Jashareve po dridh gjithe çetinket serb

Nga Prekazi, fjalet e Albin Kurtit per kullen e Jashareve po dridh gjithe çetinket serb

Nga Prekazi, fjalet e Albin Kurtit per kullen e Jashareve po dridh gjithe çetinket serb

Nga Prekazi, fjalet e Albin Kurtit per kullen e Jashareve po dridh gjithe çetinket serb.Kurti nē Prekaz: Kulla e Jasharajve, njē mar,garitar i historisē sonē tē lavdishme dhe tē dhimb,shme.Krye,ministri Albin Kurti ka bērē homazhe nē Prekaz, me rastin e pēr,vjetorit tē 24-tē tē suI,mit tē dytē ndaj familjes Jashari.Kurti pastaj do tē takohet me familjen Jashari, do tē vizitojē shtēpinē e Hamit e Salē Jasharit dhe do tē shihen ndēr,hyrjet emergjente nē kētē shtēpi.“E kemi obligim institucional dhe kombētar e shoqē,rorē qē kētē objekt tē historisē sē veçantē tē Kosovēs dhe kombit shqiptar nē pēr,gjithēsi ta mirēmbajmē, sepse ēshtē njē margaritar i historisē sonē tē lavdishme dhe njē,kohēsisht tē dhimbshme“, tha Kurti.Mē 22 janar 1998, nē orēt e hershme tē mēngjesit, nga Fabrika e Municionit tē Gjuetisē, rreth 500 metra larg shtēpive tē lagjes Jashari, kishin lē,vizur forca tē poI,icisē serbe, tē cilat ishin drejtuar drejt Kullēs sē Jasharēve, pēr ta suI,muar atē me ar m,ē tē llojeve tē ndryshme.Meqē atē natē Adem Jashari nuk ndodhej nē shtēpi, rezistencē sulmit tē poI,icisē serbe i kishin bērē Shabani e Hamza, me nipa e mbesa.

Leave a comment

Your email address will not be published.