Së shpejti fillon testimi i vendosjes së çipave në trurin e njeriut nga kompania e Elon Musk

Së shpejti fillon testimi i vendosjes së çipave në trurin e njeriut nga kompania e Elon Musk

Së shpejti fillon testimi i vendosjes së çipave në trurin e njeriut nga kompania e Elon Musk

Neuralink, një kompani amerikane e neuroteknologjisë në bashkëpronësi të Elon Muskut, do të fillojë së shpejti provat e para klinike të implanteve të trurit te njerëzit.

Neuralink ka filluar të kërkojë njerëz për të udhëhequr këto hetime. Ai ka publikuar shpallje për vendet e reja të punës si shef dhe koordinator i provave klinike.

Në reklama thuhet se punonjësit do të bashkëpunojnë me disa nga mjekët më novatorë të kësaj epoke dhe inxhinierët më të mirë, si dhe me pjesëmarrësit e parë në një provë klinike të këtij lloji.

Musk, pasuria e të cilit vlerësohet në 256 miliardë dollarë, tha se ishte shumë optimist për projektet dhe tha se “implantet mund të lejojnë tetraplegjikët të ecin”.

Leave a comment

Your email address will not be published.