DRIDHJE E MADHE/ I gjithe vendi ne kembe, SHBA-te me nje kerkese te papranueshme per Kosoven – Ja cfare perfiton serbia

DRIDHJE E MADHE/ I gjithe vendi ne kembe, SHBA-te me nje kerkese te papranueshme per Kosoven – Ja cfare perfiton serbia

DRIDHJE E MADHE/ I gjithe vendi ne kembe, SHBA-te me nje kerkese te papranueshme per Kosoven – Ja cfare perfiton serbia

Ja se çfarē kērkon SHBA nga qeveria e Kosovēs pēr Serbinē!Njē zē,dhēnēs i Departamentit tē Shtetit Ame ri,kan, nē njē pērgjigje ka thēnē se Kosova dhe Serbia duhet t’i respektojnē zotimet e tyre pēr im,plementimin e marrē,veshjeve paraprake, pērfshirē kētu edhe Asociacionin e Komunave SerbeShkruan: Besnik Veliu – Tutje nē pēr,gjigje thuhet se SHBA-ja nuk ka ndonjē pēr,shkrim pēr mēnyrēn se si duhet tē zbatohet marrē,veshja pēr Asociacionin apo ndonjē tjetēr marrēveshje dhe se kjo çēshtje ēshtē subjekt i asaj se si palēt janē marrē vesh mes vete.“Ne nuk japim ndonjē pēr,shkrim se si kjo marrēveshje, apo ndonjē tjetēr, duhet tē im,plementohet. Teknikalitetet e implementimit janē subjekt i marrē,veshjes mes palēve”, ka thēnē ky zē,dhēnēs i DASH pēr Gazetēn Express.

Se marrē,veshja pēr Asociacionin e Komunave Serbe duhet tē implementohet e thonē edhe nga Bashkimi Evro pian.Derisa ditē mē parē nē njē intervistē nē KTV, zēvendēskrye,ministri i Qeverisē sē Kosovēs, Besnik Bislimi, teksa e ka komentuar “kēr cēnjimin” e “Listēs Serbe” se do t’i lēshojnē institucionet nē rast se nuk implementohet Asociacioni, ēshtē shprehur me shumē siguri se njē marrē,veshje e tillē nuk do tē implementohet.“U takon subjekteve politike tē pērkujdesen pēr premtimet qē dhēnē dhe realizimin e tyre. Lista Srpska mund tē bējē ato premtime, i ka bērē edhe nē 2017, por nuk i ka realizuar, nēse edhe kēsaj here u ka premt,uar diçka pēr asociacionin, mund t’ua kujtoj qytetarēve çka u ka thēnē mē 2017 dhe t’u them se ēshtē po e njējta Lista Srpska. Nuk do tē ketē aso,ciacion tē komunave me shumicē serbe. Nēse kjo ka qenē arsyeja qē e kanē votuar Listēn Sprska atēherē janē mani,puluar qytetarēt”, ka thēnē Bislimi nē “DESKU” tē KTV-sē mē 20 tetor 2021.Ndērkohē pala serbe ēshtē duke bērē pēr,gatitje qē çēshtja e Asociacionit tē jetē pika e radhēs qē do tē diskutohet gjatē takimit tē radhēs nē Bruksel

Leave a comment

Your email address will not be published.