E FUNDIT/ Isa Mustafa kapet ne rrenë nga ish-ambasadori holandez per rindertimin e “Kosova A”

E FUNDIT/ Isa Mustafa kapet ne rrenë nga ish-ambasadori holandez per rindertimin e “Kosova A”

E FUNDIT/ Isa Mustafa kapet ne rrenë nga ish-ambasadori holandez per rindertimin e “Kosova A”

E FUNDIT/ Isa Mustafa kapet ne rrenē nga ish-ambasadori holandez per rindertimin e “Kosova A”-Ish-ambasadori holandez thotē se Mustafa po rren pēr Bilfingerin dhe rindērtimin e Kosovēs A.Ish-ambasadori i Holandēs nē Kosovē, Robert Bosch, i ka reaguar ish-krye,ministrit Isa Mustafa, i cili tē hēnēn tha se kompania gjermane “Bilfinger” nuk ka shfaqur interesim pēr ri,ndērtimin e Kosovēs A.Ish-ambasadori holandez e ka cituar statusin e Mustafēs nē Facebook, duke thēnē se ato qē ka shkruar Mustafa janē tē pavērteta.Bosch ka shkruar nē Facebook se ka qenē i pērfshirē personalisht dhe se Ambasada e Holandēs dhe ajo e Gjermanisē kanē bērē gjith,çka pēr ta bindur Qeverinē se pēr,mirēsimi i katēr prej pesē njēsive ishte i realizueshēm dhe relativisht i lirē, por nuk kishte asnjē rezultat.“Pēr fat tē keq, e pa,vērtetē. Unē isha i pēr,fshirē personalisht dhe ne, ambasada gjermane dhe ambasada holandeze, bēmē gjith,çka pēr ta bindur qeverinē se pērmirēsimi i katēr nga pesē njēsitē ishte i realizueshēm dhe relativisht i lirē, por asgjē, asgjē nuk ndodhi. Njē mundēsi e humbur qē ener,gjia pēr relativisht pak para tē sigurohej duke filluar nga periudha rreth viteve 2017/18”, ka shkruar Bosch.

Ish-krye,ministri i vendit, Isa Mustafa, tē hēnēn ka deklaruar se pēr,faqēsuesit e “Bilfinger” janē treguar tē painteresuar pēr rindērtimin e “Kosova A”.Sipas Mustafēs, e gjitha çka kanē ofruar ata kanē qenē vetēm 15-20 faqe PowerPoint.“Ēshtē e vērtetē se nē takimin tim, si Krye,ministēr me Kancelaren Merkel, mē 30 qershor 2015, ndēr çēshtjet e rēndēsishme shtroi edhe rindērtimin e Kosova A pērmes firmēs Bilfinger. Unē shpreha gatishmērinē e plotē ta zhvillojmē kētē projekt. Me angazhimin e Kancelares, tē njējtēn ditē , nē orēt e mbrēmjes, kemi organizuar takim me pēr,faqēsuesit e Bilfinger nē Berlin. Kemi kērkuar ta konkretizojnē pro,pozimin e tyre, koston e investimit, kapacitetin dhe burimet e financimit. Pērfaqēsuesit e Belfinger u zotuan se do tē na informojnē brenda 15 ditēve, por nuk na kanē informuar asnjē,herē edhe pērkundēr insistimit tē vazhdueshēm tē kabinetit tim”, ka shkruar Mustafa nē Facebook.Ai tha se kanē qenē tē interesuar qē projektin ta realizojnē me kompaninē Bilfinger, por, sipas tij, kompania ka qenē e painteresuar.“Kompania gjermane Bilfinger nuk ka ofruar asgjē mē shumē sesa 15-20 faqe PowerPoint. Kjo ēshtē krejt e vērteta pēr kētē firmē dhe zhurmēn qē po bēhet pēr investimet e saj nē ri,ndērtimin e Kosova A e qē po vazhdojnē edhe sot nē Kuvend.“Duke pasur para,sysh lidhjet ekonomike me Gjermaninē dhe teknologjinē gjermane nē gjenerimin e ener,gjisē elektrikenē Kosovē, ne kemi qenē tē interesuar qē projektin ta realizojmē sē bashku me ta, por kompania Bilfinger ēshtē treguar krejtēsisht e painteresuar. Krahas kēsaj ne kemi vazhduar me Kosovēn e Re”, ka shkruar Mustafa.Reagimi i Mustafēs vjen pasi njē ditē mē parē krye,ministri i vendit Albin Kurti kur njoftoi pēr rikthimin e bllokut B2 nē punē tha, “eh sikur ta kishim tash TC ‘Kosova A’ tē rindērtuar nga Bilfingeri gjerman dhe blloqet B3 dhe B4 me nga 300 MW fuqi secila”.

Leave a comment

Your email address will not be published.