Kryeminstri Albin Kurti i dergon leter Kryeminstrit Norvegjez / Ja per qfare behet fjale

Kryeminstri Albin Kurti i dergon leter Kryeminstrit Norvegjez / Ja per qfare behet fjale

Kryeminstri Albin Kurti i dergon leter Kryeminstrit Norvegjez / Ja per qfare behet fjale

Kryeministri Albin Kurti i ka dërguar letër urimi Jonas Gahr Støre me rastin e zgjedhjes kryeministër i Norvegjisë.Kurti e ka uruar për marrjen e detyrës dhe formimin e qeverisë nën udhë,heqjen e kryeministrit Støre, me fokus në politikat sociale dhe soli,dar,itet,in so,cial.Ai ka shprehur mirënjohjen e Kosovës ndaj shtetit norvegjez për mbës,htet,jen e madhe gjatë dy dekadave të fundit.“Kosova e ko,nsid,eron Norvegjinë mik tonin të vjetër, që ka qenë pranë nesh dhe na ka nd,ihm,uar në momente të vë,sht,ir,a. Ndihma nor,ve,gjez,e ka qenë ndër të tjera hum,ani,tar,e, diplomatike dhe ekonomike – vendi ynë do të jetë përgjithmonë mirënjohës.

Norvegjia përmes ambasadës së saj në Kosovë promovon zhvillimin e stab,ili,te,tit dhe demokracisë duke mbështetur bashkëpunimin raj,onal dhe lokal, zhvillimin social-ekonomik, tra,nspa,rencë,n dhe dr,ejtë,s,inë”, thuhet në letrën e Kurtit.Shefi i qeverisë kosovare ka shprehur gat,ishm,ër,inë për të fo,rcu,ar bashkëpunimin dhe për të thel,luar marrëdhëniet dypalëshe.Në përmbyllje të letër urimit, Kurti i uroi hom,olo,gu,t të tij norvegjez suksese gjatë mandatit qeverisës, duke shpresuar që dele,gac,ion,i norvion,i norvegjez dhe ai i Kosovës do të kenë mund,ës,i të takohen personalisht në Prishtinë ose në Oslo.

Leave a comment

Your email address will not be published.