LAJM TRONDITES/ U zbulua dokumenti qe konfirmon bashkepunimin e Levizjes Vetevendosje me serbet

LAJM TRONDITES/ U zbulua dokumenti qe konfirmon bashkepunimin e Levizjes Vetevendosje me serbet

LAJM TRONDITES/ U zbulua dokumenti qe konfirmon bashkepunimin e Levizjes Vetevendosje me serbet

Zbulohet dokumenti: Haki Abazi nē vitin 2015 financonte pro test,at e na cionaI,istit serb Obradovic.Ishte maji i vitit 2015, kur nē Beograd kishin filluar pro test,at kundēr disa projekteve qē sipas opozitēs atje shiheshin si projekte ko rrup,tive. Opozita serbe cilēsonte se pas tyre qēndrojnē klane k rij,minaIe tē lidhura ngushtē edhe me pushtetin.Njēsoj si nē Beograd, edhe ne Prishtinē e shumē qytete tē Kosoves, Levizja Vetevendosje organizonte pro test,a te ndryshme kundēr demar,kacionit dhe asociacionit tē komunave serbe.Atēbotē, derisa aktivistēt dhe deputetēt e Vetēvendosjes a rres,tohe shin e bur go,se sh,in, e madje edhe vetē Albin Kurti, ish-zv/krye,ministri Haki Abazi kti,tikonte partinē qē mē vonē iu bashkua vetē. Abazi qē sot ēshtē deputet me kētē parti, pērveç se nuk i pēr,krahte kēto organizime, asokohe nē shumē momente i quante veprime tē gabuara kēto protesta dhe tē dēm,shme pēr vendin.

Ndryshe nga Kosova, zoti Abazi vepronte tjetēr,qysh ne Serbi. Ai e kishte ndihmuar dhe kishte dhēnē pēr,krahje maksimale pēr opozitarēt qē pro test,onin ne Beograd, mes tē cilēve ishte i pēr,fshirē edhe lideri na cio,naI,ist serb nga Levizja Dver, Bosko Obradovic.Gazeta NewBorn ka siguruar dokumente ku shihet ndihma financiare prej 120 mijē € nga Haki Abazi pērmes Ro ckfeIIer Brothers, dhēnē pēr opoziatarēt serb. Roc kfeIIer ēshtē organizatē miliarderit George Sorros!Nē Kosovē nga shumē flitet se Vjosa Osmani dhe Albin Kurti janē tē afērt me George Sorros.George Sorros nē Ame ri,kē a kuz,ohēt se keqpērdorē paratē e tij pēr Iufj,tra dhe trazira nē SH BA, Lindjen e Mesme dhe Ballkan!Haki Abazi, Vjosa Osmani dhe Albin Kurti janē treshja Sorros nē Kosovē! Mē herēt Haki Abazit i ishte bērē publike zyra nē Beograd, ku ai ka punuar pēr shumē vite. Atij i ēshtē publikuar edhe njē fotografi nē muzeun e ush tri,jsē serbe nē ditēn e pavarēsisē sē Kosovēs.

Leave a comment

Your email address will not be published.