LAJMI FUNDIT/ Ja me cfare do te pajisen trupat e FSK-se – Flet koloneli per projektin

LAJMI FUNDIT/ Ja me cfare do te pajisen trupat e FSK-se – Flet koloneli per projektin

LAJMI FUNDIT/ Ja me cfare do te pajisen trupat e FSK-se – Flet koloneli per projektin

FSK’ja do tē blejē heli kop,terē, koloneli flet pēr projektin.Koloneli dhe oficeri i parē i FSK-sē, Sefer Isufi, ka thēnē se ēshtē nē fillimet projekti pēr blerjen e heli kopt,erēve pēr Forcēn e Sigurisē sē Kosovēs.Ai ka deklaruar se kanē planin e tyre tē tranzicionit kanē paraparē qē tē pajisen me tē gjitha sistemet e mbrojtjes nē pēr,puthje me formacionet qē i kanē planifikuar.“Nē kuadēr tē planit tē tranzicionit janē paraparē tē gjitha blerjet e sistemit tē mbrojt,jes, nē kētē rast edhe blerjet e armatimit. Ne do tē pajisemi me sisteme tē mbrojtjes nē pēr,puthje me formacionet qē i kemi tē plani,fikuara nē kuadēr tē strukturēs organizative tē FSK-sē: Do tē kemi sisteme tē mbrojtjes, sisteme pēr Iufj,time, sisteme pēr mbēshtetje Iufj,tarake si dhe sisteme tē mbrojtjes me shērbime”.“Edhe pēr çēshtjen e kapaciteteve apo sistemeve tē mbrojt,jes ajrore, edhe kjo ēshtē analizuar nga tē gjitha nivelet vendim,marrēse, ēshtē nē plan, nē fazēn inicuese projekti pēr blerjen e heli kopt,erēve qē do tē jetē multi,funksional. Do tē jetē njē kapacitet qē do tē futet nē funksion edhe pēr institucionet tjera, ideja ēshtē qē tē krijojmē kapacitetin aj,ror qē do ta kemi nē funksion tē mbēshtetjes ush ta,rake tē autoriteteve civile”,ka thēnē Isufi nē Klan.

Leave a comment

Your email address will not be published.