Reagimi i Rusise per dy personat qe u shpallen non-grata nga ana e Kosoves po habit gjithe vendin

Reagimi i Rusise per dy personat qe u shpallen non-grata nga ana e Kosoves po habit gjithe vendin

Reagimi i Rusise per dy personat qe u shpallen non-grata nga ana e Kosoves po habit gjithe vendin

Reagimi i Rusisē pasi Kosova ia shpalli non grata dy zyrtarē: Provokim i qēllim,shēm.Ministria e Punēve tē Jashtme e Rusisē ka reaguar lidhur me vendimin e Kosovēs pēr t’i shpall,ur non grata dy zyrtarē rusē, transmeton Express.Zēdhēnēsja e Ministrisē sē Punēve tē Jashtme tē Rusisē, Marija Zakharova, nē njē de,klaratē tē publikuar nē faqen e ministrisē ruse tha se ky vendim “nuk do tē ketē pa,soja pēr statusin e tyre juri,dik”.“Ne supozojmē ky hap i administratēs sē Prishtinēs nuk do tē ketē asnjē pasojē pēr statusin juridik tē diplomatēve tē pēr,mendur rusē”, tha ajo.Rusia i bēri thirr,je misionit tē OKB-sē nē Kosovē, UNMIK dhe forvace paqe,ruajtēse ndērkombētare tē udhēhequr nga NA TO, gjegjēsisht KFOR-it qē tē reagojnē.Zakharova e quajti “provokim tē qēllim,shēm” kētē vendim, dhe nē favor tē, siç shtoi, projektit perēndimor tē Qeverisē sē Kosovēs, “e cila po ndjek njē politikē a gre,sive tē drejtuar kundēr Rusisē dhe rolit tē saj kon,struktiv nē Ballkan”, transmeton Express.

“I bējmē thirr,je UN MIK-ut dhe forcave ndēr,kombētare nē Kosovē, nē kuadēr tē kompetencave tē tyre nē pēr,puthje me Rezolutēn 1244 tē Kēshillit tē Sigurimit tē O KB-sē, tē garantojnē sigurinē dhe kushtet e nevojshme pēr punēn normale tē per,sonelit tē zyrēs ruse nē Prishtinē. Ne presim garanci tē duhura me shkrim nga administrata e O KB-sē”, deklaroi Zakharova.Sipas Zakharovēs, zyrtarēt e shpallur non grata janē tē akre,dituar nga UNMIK-u.Presidentja e Republikēs sē Kosovēs, Vjosa Osmani, ka njoftuar tē premtēn se gjatē kēsaj jave kishte kēr,kuar nga Ministria e Punēve tē Jashtme qē t’i shpallte “non grata” dy zyrtarē tē Rusisē qē kanē pun,uar nē Zyrēn Ndērlidhēse tē Federatēs Ruse nē Kosovē, duke theksuar se aktiviteti i tyre “ka cenuar si,gurinē kombētare dhe rendin kushtetues tē Republikēs sē Kosovēs”.

Leave a comment

Your email address will not be published.