Veterani i UÇK-se: Hashim Thaçi ishte ne front, pati bisede me nje agjent te CIA-së ne telefon… Zbulohet se çfare u bisedua mes agjentit dhe Thaçit

Veterani i UÇK-se: Hashim Thaçi ishte ne front, pati bisede me nje agjent te CIA-së ne telefon… Zbulohet se çfare u bisedua mes agjentit dhe Thaçit

Veterani i UÇK-se: Hashim Thaçi ishte ne front, pati bisede me nje agjent te CIA-së ne telefon… Zbulohet se çfare u bisedua mes agjentit dhe Thaçit

Ush ta,ri i UÇK-së: Thaçi ishte në front, i tha njërit të CIA-së në telefon, pash Zotin furnizona me ar matjim.“Ishte muaji i fundit i Iufj,tës në Kosovë, porse ush trija e Serbisë e as Millosheviçi nuk jepnin shenj,at e dorëzimit. Në një bisedë me shefin e CIA-s, J.J që mbulonte probIemet e Iufj,tës në Kosovë, mendonim edhe për alternativën e mossuksesit apo dështimit të NA T,O-s, por paraprakisht duhej këmbëngulur në rritjen e intensitetit të bom bardij,mev e.” – rrëfen ish pjesëtari i UÇK-së dhe ish oficeri i Shër bimit Inform ativ Kombëtar, Vexhi Halili.

“Millosheviçi ishte bërë më dinak se ç’pritej me maskimet që bënte. Një pjesë të depove e reparteve ush tarajke i kishte transferuar brenda popullësisë civile, gjersa ush trija serbe në Kosovë lëvizjet i bënte tok me karvanet e civilëve. Shikuar dhe gjh,yku ar nga këto këndvështrime, më ftoi në një bisedë konfidenciale shefi i CIA-s për çështjen e Iufj,tës në Kosovë, J.J. Ai ishte në Krumë dhe në zyrën e Plakut (Xheladin Gashit), ndër të tjera më tha: ‘Iufj,ta sipas gjitha gjasave do të zgjasë më shumë se ç’është parashikuar dhe në këto rrethana, duhet të takohemi me shefin.’ Më hodhi një vështrim për të parë reagimin tim nëse e kam kuptuar qartë apo jo. Unë e dija që shefi (Hashim Thaçi) bashkë me Lulin (Kadri Veselin) ishin në frontin e Iufj,tës. Më pas, J.J më tha: ‘Në rregull, lidhu me ta dhe tregoju se duam takim patjetër pasiqë kemi porosi nga Ua shin,gton-i.’ Të them të drejtën, u ndjeva krenar në ato çaste që isha shqiptar, pasiqë njëri ndër shefat më të rëndësishëm të vendit më të fu qishëm në botë, i thërriste shefa shokët e bashkëIufj,tëtar ët tanë.Menjëherë kapa receptorin e telefonit satelitor dhe formulova numrin e shefit, fatmirësisht nuk zgjati shumë dhe e kapi telefonin Thaçi. K ris,ma e push këve dëgjohej edhe në telefon dhe këtë e kuptoi edhe miku ynë i CI,A-s.

Nuk e zgjata shumë dhe i thashë shefit: ‘Unë e di situatën, por këta miqtë tanë duan të takohen me ju patjetër.’ Shefi ma ktheu: ‘Oo thuaju atyre miqëve tanë, pashë Zotin nuk kam nevojë për takim dhe nuk mundem të vi edhe me dasht me ar,dhë, por thuaju të na sjellin ar matijm e mu nicjon, do të ishte gjëja më e mirë tani se bisedat. Ata e dinë çfarë lloj ar matijmi na duhet.’ Bisedën e dëgjonte miku ynë nga CI,A, por edhe k ris,mat. Në një moment humbën pak valët, por shpejtë u dëgjua prapë zëri i shefit. ‘Këtu po presin me rradhë se cili ush ta,r po pIa,goset ose v rijtet e tjetri me kap push kë,n. Veç ar m,ë e mu nicjon duam.’ – ishin fjalët e shefit, i cili më pas mbylli telefonin. Sa më kujtohet, ai na fliste nga Kleçka apo Likoshani. J.J nga CIA e kuptoi situatën, uli kokën dhe pas ca shpjegimeve shtesë të mijat për porositë e shefit nga fronti i Iufj,tës, nuk zgjati shumë dhe më tha: ‘Në rregull. Nëse nuk vjen shefi, ne shkojmë tek ai.

Do të më gjeni një oficer ush tajrak, i cili jo vetëm që është besnik, por edhe zotëron mirë ar tet marciale dhe ato Iufj,tar ake, e i cili do të stërvitë 20 djem nga më të fortët e më të guximshmit, që do ta shoqëronin ekip in tim të CI,A-s për tek shefat (Hashim Thaçi e Kadri Veseli) në frontin e Iufj,tës.’Fatmirësisht, kisha një nga këta eprorë me tipare siç e kërkonte J.J. Atë edhe Plaku e donte shumë për shkak të korrek,tësisë dhe idealizmit që e karakterizonte. Ai përzgjodhi ush tajrët të cilët plotësonin kriteret e cekura dhe filluan me stërvitje. Ky ekip do të përgatitej sipas CI,A-s për 25 ditë e pastaj do të hynte me misionin e caktuar në Kosovë. Nuk kaluan më shumë se 10 ditë dhe ky mision u anuIua, pasiqë në mëngjes herët, përmes radiolidhjeve më njoftuan miqtë tanë se Millosheviçi u dorë,zua. Në mbrëmje do të firmosej në Kumanovë një marrëveshje.” – vazhdon rrëfimin e tij, ish ush tarajku i UÇK-së, Vexhi Halili.

Leave a comment

Your email address will not be published.