Serbia nuk është e interesuar për Asociacionin, por për korrigjimin e kufijve

Serbia nuk është e interesuar për Asociacionin, por për korrigjimin e kufijve

Serbia nuk është e interesuar për Asociacionin, por për korrigjimin e kufijve

Opinionisti, Gazmir Raci, deklaroi se Serbia nuk është e interesuar për një Asociacion që e ka vlerësuar Gjykata Kushtetuese e Kosovës, e cila, sipas tij, ka thënë që ai Asociacion duhet të jetë OJQ sepse e ka referuar te marrëveshja e vitit 2013 që është e ratifikuar në Kuvendin e Kosovës.
“Serbia nuk është e interesuar për këtë asociacion. Serbia është e interesuar për korrigjimin e kufijve, pra ‘ma jep Veriun, ujin, Trepçën, dhe ta jap Preshevën, Medvegjën e Bujanocin’ – kjo është. Ashtu kanë diskutuar shefat e shteteve. Kjo ka qenë në tryezë”.

“Borrell duhet ta ketë parasysh vendimin e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, që është pajtuar edhe Serbia dhe BE-ja, dhe letrën e përfaqësueses Mogherini të vitit 2015 që e kishte dorëzuar në atë kohë ish-kryeministrit Mustafa, ku thotë qartë se Asociacioni i Komunave me Shumicë Serbe në Kosovë nuk do të ketë kompetenca ekzekutive. Ky ka qenë zotimi i Bashkimit Evropian, pra është me shkrim”.

Leave a comment

Your email address will not be published.