Çfare eshte duke ndodhur ne Vetevendosje? Krisje mes deputeteteve te Albin Kurtit – Ja detajet qe po habitin gjithe vendin

Çfare eshte duke ndodhur ne Vetevendosje? Krisje mes deputeteteve te Albin Kurtit – Ja detajet qe po habitin gjithe vendin

Çfare eshte duke ndodhur ne Vetevendosje? Krisje mes deputeteteve te Albin Kurtit – Ja detajet qe po habitin gjithe vendin

Çfare eshte duke ndodhur ne Vetevendosje? Krisje mes deputeteteve te Albin Kurtit – Ja detajet qe po habitin gjithe vendin.Çfarē po ndodh nē Vetēvendosje, pērplasen deputetēt e Albin Kurtit.Deputetēt e LVV-sē nē Kuvendin e Kosovēs, Jahja Kokaj dhe Ardian Gola kanē debatuar nē lidh,je me efektet qē kanē masat mbrojtēse nē para,ndalimin e vl,rusit.Deputeti Ardian Gola nē fjalimin e tij ka thēnē se ēshtē e panevojshme qē tē mbahet mas,ka nē ambient tē hapur.“Edhe gjatē qeverisjes para,prake kam kri,tikuar vendimin pēr mbajtje tē mas,kēs nē ambient tē hapur. Masēn pēr mas,kēn mund ta vendosēsh por nuk ēshtē mirē mē pas kur nuk mund ta zbatosh. Bartja e mas,kave nē mjedis tē hapur ēshtē masa mē jo efe,ktive qē me asnjē fakt shkencorē nuk ēshtē dokumentuar se ka pasur efekt. Madje mund tē ndodh e kundērta qē mas,ka mund tē shkaktojē pro,bleme nē organet respi,ratorē”, tha ai.“Unē i bēj thirrje Qeverisē qē ta largojē kētē masē pasi nuk ka prodhuar asnjē efekt tē mirē nē menaxhimin e p and,emisē”, deklaroi tutje Gola.

Nuk ka shkuar gjatē dhe fjalēn e ka marrē deputeti tjetēr i LVV-sē Jahja Kokaj i cili i ēshtē kundēr,vēnē kolegut tē tij partiak pēr nevojēn e pērdorimit tē mas,kave.“Problemi ēshtē shkencor. Dikush nxjerr njē raport qē thotē se mas,kat nuk kanē fare vlerē… Mas,kat pengojnē spērkalat tona qē nxjerrim nga goja. Nēse s’ki kompetencē mos iu humbisni kohē njerēzve. E dyta, mos dezi,nformoni publikun pasi njerēzit po sē,muren e po v de,sin. Situata nuk duhet tē bēhet joserioze”, deklaroi Kokaj.Deputeti Gola ka kērkuar fjalēn mē pas pēr replikē.“Ndoshta jam keq,kuptuar. E pata fjalēn pēr mas,kat nē ambiente tē hapura, sheshe, natyrē. Nuk po thirrem nē ekspertizē por nē shkrime shkencore. Edhe praktika e shteteve nē BE ēshtē njē gjē e tillē”, deklaroi Gola.Pas kētij fjalimi Kokaj ka kērkuar kundēr replikē me çka edhe e ka habitur drejtuesin e seancēs, deputetin e LDK-sē Kujtim Shala.“Nuk e kisha tē qartē se si mund tē repli,kohet brenda njē grupi parlamentar”, ka deklaruar Shala, i cili i ka kaluar kundēr replikēn deputetit Kokaj.“Unē nuk aludova nē ty pēr punē tē distancēs e mas,kēs, por nē tē gjithē ata qē flasin nē kētē mēnyrē. Ndryshe nēse mas,kat kērkohen duhet tē mbahen. Ndryshe t’i s’ke mas,kē dhe tē del dikush pērpara dhe tē flet si je…, e ti e in fe,kton nēse ke vl,rus. Janē disa norma dhe unē nuk kam komptetencē t’i ndryshoj ato”, ka deklaruar tutje Kokaj.

Leave a comment

Your email address will not be published.