Donika Gervalla tregon per here te pare pse Qeveria Kurti e “refuzuan” gazsjellesin amerikan

Donika Gervalla tregon per here te pare pse Qeveria Kurti e “refuzuan” gazsjellesin amerikan

Donika Gervalla tregon per here te pare pse Qeveria Kurti e “refuzuan” gazsjellesin amerikan

Gērvalla-Schwarz: Nē procesin e gaz,sjellēsit nuk ka ndodhur asnjē refuzim, kemi nevojē pēr mē shumē studime.Ministrja e Punēve tē Jashtme dhe Diasporēs, Donika Gērvalla-Schwarz, ka thēnē se deri tani Qeveria e Kosovēs nuk e ka re,fuzuar projektin ame ri,kan tē gaz,sjellēsit.Ajo nē Rubikon tē Klan Kosovēs ka deklaruar se ata kanē nevojē qē tē bējnē mē shumē studime pēr kētē çēshtje.“Çēshtja e gazit ēshtē e tillē, nē kētē proves nuk ka ndodhur asnjē refuzim deri nē kētē ditē qē ne po flasim nuk ka pasur re,fuzim pēr asnjē temē, absolutisht nuk ēshtē thēnē jo pēr çēshtjen e ga,zit. Ajo se çfarē ka ndodhur ēshtē krejt tjetēr, çēshtja ēshtē se viti fiskal nē Shtetet e Bash kuara tē Ame ri,kēs pērfundon,atēherē ka qenē nevoja qē pēr kētē Compact, pra pēr marrē,veshjen e ofruar nga MCC qē pēr,fundon dhe deri atēherē nevojitej pērgjigja: A jemi tē gatshēm si Republikē e Kosovēs qē njē nga ofertat e Compact-it t’i pranojmē?”

“Pra, MCC dhe Compact nuk ēshtē baraz gaz, MCC dhe Compact ēshtē njē buqetē ofer,tash qē kanē tē bējnē me energjinē, nē kētē rast dhe ne e kemi bērē ofertēn pēr kētē vit fi,skal, tē cilēn e kemi pranuar dhe ka tē bējē me energjinē, ka tē bējē me kapac,itetet e Kosovēs pēr ta ruajtur ener,gjinē e fituar. Pra jo vetēm qē nuk kemi refuzuar, por ne e kemi marrēveshjen pēr njē temē qē ka tē bējē me ener,gjinē dhe qē ka qenē pjesē e Compact-it”.“Çēshtja e ga,zit ēshtē njē çēsh,tje tjetēr, ne me partnerēt amerikanē kemi biseduar se kemi nevojē pēr mē shumē studime nē vend. Ne e kemi temēn e ga,zit jemi duke e studiuar shumē seriozisht sepse ēshtē shumē serioze. Po e marrē njē shembull anēsor ne nuk kemi informacione se cilat janē kushtet pēr relievin nga do tē kalojnē ato, tema e gazit ēshtē ende e shtruar nē mēn,yrē shumē abstrakte ende nuk ka shifra ēshē de,tyrē e jona si Republikē e Kosovēs qē t’i shohim kush,tet”,ka thēnē Gērvalla-Schwarz.

Leave a comment

Your email address will not be published.