Habit Glauk Konjufca, pro idesë të Hashim Thaçit. I quan komunat veriore pjesë të Millosheviqit

Habit Glauk Konjufca, pro idesë të Hashim Thaçit. I quan komunat veriore pjesë të Millosheviqit

Habit Glauk Konjufca, pro idesë të Hashim Thaçit. I quan komunat veriore pjesë të Millosheviqit

Habit Glauk Konjufca, pro idesē tē Hashim Thaçit. I quan komunat veriore pjesē tē Millosheviqit.Konjufca dikur pro idesē tē Thaçit, i quante komunat veriore pjesē tē Millosheviqit.Ideja e shkēmbimit tē terri,toreve ndēr,mjet Kosovēs dhe Serbisē, ishte pērmendur para periudhēs sē ish-presidentit Hashim Thaçi dhe pre,sidentit serb Aleksandar Vuçiq. Nē vitin 2005, ishte vet Lēvizja Vetēvendosje qē ishte deklaruar pro kēsaj ideje.Nē njē intervistē pēr mediumin publik, krye,kuvendari Glauk Konjufca kishte thēnē se shkēmbimi i terri,toreve i hap rrugē bashkimit tē Luginēs sē Preshevēs me Kosovēn. Nē deklarimin e tij nē vitin 2005, Konjufca i ka quajtur komunat veriore tē Kosovēs si pjesē tē Sllobodan Millosheviqit.“Pra çēshtja e bashkimit kombē,tarē, i bie nēpēr sovranitetin e Kosovēs, qanej ēshtē rruga, pa u bē Kosova sovrane nuk mund tē bēhet as kjo, na e shohim kētē si kurorēzim tē sovraniteti tē Kosovēs”, kishte deklaruar anētari i Kryesisē sē VV-sē.“…pastaj mendojmē se puna e kētyre tri komunave tē veriut ēshtē pro,blematike sepse Zveçani pēr shembull ēshtē komunē e Millosheviqit… Pēr shkēmbimi terri,toresh natyrisht hapet edhe Lugina e Preshevēs”, ishte shprehu ai.Shkēmbimi i terri,toreve mes Kosovēs dhe Serbisē e qē pastaj u quajt korrigjim i terri,toreve, si pjesē e marrē,veshjes finale, kishte marrē hov nē vitin 2018. Nē atē kohē ishte pro,movuar nga liderēt e tē dyja vendeve, Thaçi dhe Vuçiq.Pēr kētē kishte reaguar ashpēr Lēvizja Vetēvendosje, duke e quajtur si marrē,veshje shumē tē dēmshme dhe duke bērē thirrje pēr de,mons tra,ta pēr ta rrēzuar nga pushteti i atēhershēm presidentin Thaçi.Madje edhe vet Konjufca ishte treguar i ash,pēr ndaj kēsaj ideje, duke deklaruar se kufijtē aktualē, sipas tij, nuk mund tē ndryshohen pa pro,bleme, pa trazira dhe kon fI,ikte.“E para gjē brengosēse lidhur me idenē e presidentit Thaçi, lidhur me shkēmbimin e terri,toreve, ka tē bējē me befasinē dhe ngutēsinē me tē cilēn erdhi nē shprehje kjo ide. Pēr kētē arsye, e bēnē si njē farē projekti, i cili nuk ta bējē fare me zgjidh,jen e çēshtje sē shqiptarēve”, kishte thēnē ai nē njē intervistē pēr Radio Evropa e Lirē./reporteri/

Leave a comment

Your email address will not be published.