Kthimi i Kadri Veselit, Adem Jasharit dhe Jakup Nures ne vitin 1993 nga Tirana shenoi nje fillim te ri. Ja cfare ndodhi pasi arriten ne Kosove

Kthimi i Kadri Veselit, Adem Jasharit dhe Jakup Nures ne vitin 1993 nga Tirana shenoi nje fillim te ri. Ja cfare ndodhi pasi arriten ne Kosove

Kthimi i Kadri Veselit, Adem Jasharit dhe Jakup Nures ne vitin 1993 nga Tirana shenoi nje fillim te ri. Ja cfare ndodhi pasi arriten ne Kosove

Kthimi i Kadri Veselit, Adem Jasharit dhe Jakup Nures ne vitin 1993 nga Tirana shenoi nje fillim te ri. Ja cfare ndodhi pasi arriten ne Kosove.Si ndodhi themelimi i UÇK-sē, Veseli, Adem Jashari e Nura u kthyen nga Tirana nē 1993.Nē prill tē vitit 1993 ishte mbajtur njē nga takimet mē pēr,mbajtēsore nē Kullēn e Jasharajve nē Prekaz. Mbledhja ishte mbajtur mē 5 prill 1993. Nē bio,grafinē e shkruar pēr Heroin Ilaz Kodra ishin treguar disa detaje rreth takimit, ku thuhej se “Mē 5 prill 1993, nē kullēn e tij u organizua njē mbledhje me Iuf,tētarēt e njēsiteve gu eriI,e dhe veprimtarēt politikē.

Adem Jashari pro,pozoi qē tē gjitha a ksi,onet tē kryheshin nē emēr tē Ush tri,sē sē Kosovēs.Paraprakisht nē Tiranē kishin qēndruar Adem Jashari, Kadri Veseli e Jakup Nura. Kadri Veseli e ka shpjeguar kētē moment duke treguar se “Nē vitin 1993 diku nē mars, kur u kthyem nga Shqipēria, sē bashku edhe me koman,dantin legjendar Adem Jashari dhe me Jakup Nurēn, kemi mbajtur njē takim i cili mund tē konsiderohet faktikisht si themelim zyrtar i UÇK-sē. Takimi ēshtē mbajtur nē odēn e Jasharajve, odē kjo qē tash ēshtē muze”.Pēr kētē mbledhje ishte diskutuar shumē sepse aty ishte marrē vendimi qē “tē ecet para dhe s’ka kthim prapa”.Ne kemi siguruar emrat e plotē tē Iuf,tētarēve qē morēn pjesē nē atē takim, ku disa prej tyre i kishte bērē publike edhe Ish Kreu i LPK-sē z. Bedri Islami, Iuf,tētarēt qē morēn pjesē ishin: Adem Jashari, Jakup Nura, Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Hamēz Jashari, Sami Lushtaku, Jakup Krasniqi, Ilaz Kodra, Sahit Jashari, Shaban Jashari, Nuredin Lushtaku, Rafet Rama, Besim Rama, Fadil Kodra, Ilmi Zeka, Lulzim Jashari etj.Fakti qē mblidheshin nē kullat e Jasharēve, megjithēse ajo ndodhej nēn vēzhgimin e pēr,hershēm dhe mund tē suI,moheshin, dēshmon pēr dy gjēra: sigurinē qē afronte ajo dhe rolin prijatar tē Adem Jasharit.Shumēkush mendon dhe vlerēson qē bēr,thamat dhe themelet ush ta,rake janē vendosur nē kētē mbledhje.Ps: foto nē ballinē ēshtē ilustrative, disa nga tē lartcekurit gjatē stērvitjeve nē Shqipēri.

Leave a comment

Your email address will not be published.