Britaniket ia ‘perplasin’ fytyres te zezat e Sali Berishes – Ja plani i tij famekeq ne kolaboracion me serbine

Britaniket ia ‘perplasin’ fytyres te zezat e Sali Berishes – Ja plani i tij famekeq ne kolaboracion me serbine

Britaniket ia ‘perplasin’ fytyres te zezat e Sali Berishes – Ja plani i tij famekeq ne kolaboracion me serbine

Britaniket ia ‘perplasin’ fytyres te zezat e Sali Berishes – Ja plani i tij famekeq ne kolaboracion me serbine.Historianēt britanikē: Sali Berisha kishte plan krijimin e njē ush tri,e paralele me ndihmēn e serbēve.Tē tjera informacione dhe fakte dalin nē dritē pēr tentativat e Sali Berishēs, pēr tē marrē me d hunē pushtetin nē vitin 1998.Dy historianēt britanikē, James Pettifer dhe Miranda Vickers, nē librin “Çēshtja Shqiptare, Riformēsimi i Ballkanit” (The Albanian Question: Reshaping the Balkans), kanē rrēfyer planet e ish-Presidentit pēr tē ndērtuar njē ush tr,i nē Veri tē vendit me qēllim goditjen mē pas tē qeverisē sē drejtuar nga Fatos Nano, transmeton portali sot.news.Sipas tyre, plani pēr rrē,zimin e qeverisē kishte nisur nga Shkodra, ku ishte duke u ngritur njē ush tr,i me rreth 500 persona. “Burimet e Shērbimit Informativ kishin marrē njoftime se aktualisht ishte duke u pērgatitur njē lloj gru,sht shteti pēr tē rrēzuar qeverinē.Kishte gjithashtu njoftime pēr ekzistencēn e njē tē ashtuquajture “Ush tri,a Çlirimtare Antiko,muniste” nē Shkodēr, e cila ishte duke rekrutuar dhe stērvitur njē forcē pro demokratēve me rreth 500 njerēz nē pērgatitje pēr njē mēsymje ndaj Tiranēs”, theksohet nē librin e dy historianēve britanikē. Mē tej ata kanē bērē publik dhe planin qē ishte hartuar nē atē kohē pēr tē goditur qeverinē.

Leave a comment

Your email address will not be published.