MINUTA E FUNDIT / Albin Kurti tregon se qfare i tha Vuçiqit pa ju trembur syri fare ne prani te Merkel dhe Macron

MINUTA E FUNDIT / Albin Kurti tregon se qfare i tha Vuçiqit pa ju trembur syri fare ne prani te Merkel dhe Macron

MINUTA E FUNDIT / Albin Kurti tregon se qfare i tha Vuçiqit pa ju trembur syri fare ne prani te Merkel dhe Macron

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka treguar se është takuar me presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ku të pranishëm ishin edhe kancelarja gjermane, Angela Merkel dhe presidenti francez, Emmanuel Macron.Kurti tregoi se për çfarë u bisedua në këtë takim në Bërdo të Sllovenisë, ndërsa theksoi Proc,esin e Berlinit“Në një bisedë me Kancelaren e Gjermanisë, Angela Merkel, Presidentin e Francës, Emmanuel Macron & Presidentin e Serbisë, ne folëm për Pr,ocesin e Berlinit; lëvizjen e lirë dhe njo,hjen e dipl,omave”, shkroi Kurti në Twitter.

Ai tha se Kosova i mbë,shtet marrëveshjes në të cilat të gjitha ven,det e Ballkanit Perëndimor të tra,jtoh,en në mënyrë të b,ar,ab,artë.“Ne mbështesim marrëveshjet në të cilat të gjitha vendet e BB6 trajtohen si të ba,rab,art,a dhe qytetarët janë përfituesit përfundimtarë”, shkroi Kurti.Paraprakisht, presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq tha se dia,logu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë duhet të vazhdojë me te,mën e Asoc,iac,ioni,t të komunave me shumicë serbe.

Leave a comment

Your email address will not be published.