Gabriel Escobar tregon arsyen e vizites se tij ne Kosove dhe serbi – Ja plani qe po pergatitet per Albin Kurtin dhe kelyshin Vuçiq

Gabriel Escobar tregon arsyen e vizites se tij ne Kosove dhe serbi – Ja plani qe po pergatitet per Albin Kurtin dhe kelyshin Vuçiq

Gabriel Escobar tregon arsyen e vizites se tij ne Kosove dhe serbi – Ja plani qe po pergatitet per Albin Kurtin dhe kelyshin Vuçiq

Gabriel Escobar tregon arsyen e vizites se tij ne Kosove dhe serbi – Ja plani qe po pergatitet per Albin Kurtin dhe kelyshin Vuçiq.Escobar: Vizita nē Kosovē dhe Serbi pēr t’i nxitur palēt qē tē kthehen nē tavolinēn e dialogut.Emisari Special i Departamentit tē Shtetit, Gabriel Escobar, nē njē intervistē pēr agje,ncinē e lajmeve “Nova”, ka thēnē se qēllimi i vizitēs nē Kosovē dhe Serbi ēshtē nxitja e palē,ve pēr tē vazhduar dialogu nēn ndēr,mjetēsimin e Bashkimit Evro,pian.Escobar ka thēnē se palēt duhet tē dalin mbi dallimet qē i kanē dhe tē vazhdojnē rrugēn e tyre drejt integrimit nē Bashkimin Evro,pian.Gjithashtu emisari ame,rikan thotē se njē prej arsyeve tjera tē vizitēs sē tij nē Prishtinē dhe Beograd ēshtē forcimi i bashkē,punimit tē SHBA-sē me Kosovēn dhe Serbinē.Gabriel Escobar bashkē me Miroslav Lajçak do tē vijnē pēr njē vizitē zyrtare nē Kosovē mē 31 janar dhe do tē qēndrojnē pēr dy ditē. Mē pas do tē udhē,tojnē drejt Beogradit.Kjo vizitē e dy emisarēve vjen pas ngērçit tē krijuar nē dialogun Kosovē-Serbi tash e sa muaj.

Leave a comment

Your email address will not be published.