Goran Rakiq e “godet” Albin Kurtin aty ku nuk duhet / Kjo qfare tha Rakiq eshte e papranueshme

Goran Rakiq e “godet” Albin Kurtin aty ku nuk duhet / Kjo qfare tha Rakiq eshte e papranueshme

Goran Rakiq e “godet” Albin Kurtin aty ku nuk duhet / Kjo qfare tha Rakiq eshte e papranueshme

Kreu i Listës Serbe, Goran Rakiq, që është ministër për Komunitete dhe Kthim, ka thënë se te,nsi,oni i si,tu,atës në veri pas re,iproc,ite,tit të targave, ka dëshmuar se formimi i Asociacionit është i domosdoshëm për sta,bil,it,et.Rakiq në një intervistë për “Kosovo-Online” ka thënë se kr,edib,ili,te,ti i BE-së po testohet.“Tash më shumë se kurrë besueshmëria e BE-së po testohet. Formimi i Asociacionit që ka pritur tetë vjet, është treguar më shumë se kurrë, se duhet bërë për të sta,bi,liz,uar si,tua,tën dhe duhet zbatuar marrëveshja e Brukselit. Pa Asociacion nuk ka sta,bil,ite,t dhe Bashkimi Evropian, si garantues i marrëveshjes, e ka konfirmuar sërish se është obligim i Prishtinës që ta formojë Asociacionin”, ka thënë Rakiq.

Ai ka falënderuar qytetarët serbë në veri, për të cilët ka thënë se mos të ishte vendosmëria e tyre nuk do të vinte te marrëveshja për targa që u arrit në Bruksel të enjten.Sipas marrëveshjes për targa, të shtunën janë larguar ba,rrika,dat dhe po ashtu është larguar Një,si,a Spe,ci,a,le e Po,li,ci,së së Kosovës, ndërsa KF,OR-i është vendosur në pikat kufitare në Jarinjë e Bërnjak për dy javë.Po ashtu nga nesër fillon reg,ji,mi i vendosjes së tiketave ngjitëse te simb,ole,t shtetërore në tabelat e automjeteve. Po ashtu janë caktuar grupe punuese për të gjetur një marrëveshje të përhershme për targat brenda gjashtë muajve.“Pres që marrëveshja të res,pek,tohet e qytetarët të mund të lëvizin lirs,hëm me automjetet e tyre e kjo sit,ua,të të mos përsëritet. Shpresoj që është fillimi i sjel,lj,es më të përgjegjshme të Prishtinës dhe Bashkimit Evropian, që është gar,ant,ues i Marrëveshjes së Brukselit”, tha Rakiq.

Leave a comment

Your email address will not be published.