Miroslav Lajçak ia ben 8 me 2 kelyshit Vuçiq me fjalet e tij per “Republika Srpska” ne Kosove – Ja plani qe po pergaditet

Miroslav Lajçak ia ben 8 me 2 kelyshit Vuçiq me fjalet e tij per “Republika Srpska” ne Kosove – Ja plani qe po pergaditet

Miroslav Lajçak ia ben 8 me 2 kelyshit Vuçiq me fjalet e tij per “Republika Srpska” ne Kosove – Ja plani qe po pergaditet

Miroslav Lajçak ia ben 8 me 2 kelyshit Vuçiq me fjalet e tij per “Republika Srpska” ne Kosove – Ja plani qe po pergaditet.Miroslav Lajçak: Asociacioni duhet tē zbatohet, por nuk duam “Republika Srpska” nē Kosovē.Marrē,veshja pēr Asociacionin duhet tē zbatohet. Askush me mendje tē shēndoshē nuk do “Republika Srpska” nē Kosovē. Serbia ka tē drejtē t’i japē pro,pozimet e saj pēr Asociacionin, por kosovarēt nuk do tē detyrohen tē nēn,shkruajnē diçka tē dē,mshme pēr vendin e tyre. Vizita ime nē Prishtinē e Beograd me Gabriel Escobar-in ka tri qēllime. Miroslav Lajçak, pērfaqēsues special i BE’sē nē dialogun Kosovē – Serbi, flet nē njē intervistē. Sllovaku Miroslav Lajçak, vendi i tē cilit nuk e njeh Kosovēn, ēshtē politikan me CV tē pasur. Nē vendin e tij, i ka arritur majat e diplo,macisē, ndērsa edhe nē arenēn ndēr,kombētare ka mbajtur poste tē larta, qē nga OKB’ja, ku ka shērbyer si president i Asamblesē sē Pērgjithshme, pastaj, nē emēr tē BE’sē, e ka mbikēqyrur refe,rendumin pēr pavarēsi, ka shērbyer si pēr,faqēsues i lartē nē Bosnjē etj. Por, duke u emēruar nga BE’ja si pērfaqēsues pēr dialogun Kosovē – Serbi, diplomati sllovak ka pranuar njē punē tē vēshtirē, nē tē cilēn shumē kolegē tē tij kanē dē,shtuar.

“Miro”-ja, siç e thērrasin disa politikanē nē Prishtinē, pēr shkak tē kontakteve tē shpeshta me tē, do tē vijē nesēr nē Prishtinē, i shoqēruar nga Gabriel Escobar-i si pēr,forcim, pēr ta çuar pērpara çēshtjen e dialogut, qē ka ngecur muajve tē fundit. Nē njē intervistē pēr Gazetēn Express nē “Zoom”, Lajçaku nuk dēshiron t’i theksojē arritjet, por thotē se ka bērē “shumē pērpjekje” pēr procesin. I informuar pēr reagimet nē Kosovē dhe ofensivēn diplomatike ame,rikane pēr procesin e bisedimeve dhe çēshtjen e Asociacionit, Lajçaku ka thēnē pēr Gazetēn Express se Kosova dhe Serbia duhet t’i zbatojnē tē gjitha marrē,veshjet. Por ka zgjedhur tē bējē tē qartē se çfarē pēr,jashtojnē europianēt rreth Asocacionit. “Ne nuk duam njē tjetēr “Republika Srpska”. Askush me mendje tē shēndoshē, veçanērisht duke e shikuar situatēn aktuale nē Bosnjē e Hercegovinē, nuk do tē propozonte diçka tē tillē”, thekson sllovaku. Ai nuk pranon tē thotē se asociacioni do tē jetē edhe pa kompetenca ek,zekutive, duke theksuar se edhe Serbia ka tē drejtē t’i japē propozimet e saj, por thekson se udhē,heqēsisē kosovare nuk do t’i thotē askush qē tē nēn,shkruajē diçka tē dēmshme. Lajçaku nuk e di afatin pēr marrē,veshje, por thotē se, nēse ka vullnet, ajo mund tē arrihet brenda disa muajve.

Leave a comment

Your email address will not be published.