Pse Bashkimi Evropian nuk e permend njohjen reciproke? Ja fjalet e Lajçak qe po trondit vendin

Pse Bashkimi Evropian nuk e permend njohjen reciproke? Ja fjalet e Lajçak qe po trondit vendin

Pse Bashkimi Evropian nuk e permend njohjen reciproke? Ja fjalet e Lajçak qe po trondit vendin

Pse Bashkimi Evropian nuk e permend njohjen reciproke? Ja fjalet e Lajçak qe po trondit vendin.Pse BE-ja s’e pērmend njohjen reciproke? Lajçak: Jemi nē njē linjē me ShBA-nē.Bashkimi Evro,pian po bashkē,punon ngushtē me Shtetet e Bashkuara tē Ame,rikēs nē çēshtjen e dialogut Kosovē – Serbi, thotē pēr,faqēsuesit special tē BE-sē, Miroslav Lajçak.Faktin qē BE-ja nuk e pērmend njohjen reci,proke por “normalizimin e raporteve” kur flitet pēr marrē,veshjen pēr,fundimtare Kosovē – Serbi, Lajçak nuk e sheh si pengesē nē kētē bashkē,punim. Ai tha nē njē intervisē pēr Gazetēn Express se BE-ja ēshtē plotēsisht nē linjē me ShBA-nē.“Jo, nuk e shoh kētē si pengesē, sepse ne jemi plotēsisht nē linjē me ShBA’nē pēr atē se çfarē duam tē arrihet nga ky proces, qē ēshtē njē zgjidh,je e qēndrueshme afatgjate. Duam nga Kosova dhe Serbia qē ta lēnē tē kaluarēn mbrapa dhe tē shikojnē nga e ardhmja dhe pēr kētē jemi nē tē njējtin qēndrim. Nē fund, nuk ēshtē mbi BE’nē dhe ShBA’nē, por mbi udhē,heqēsinē e Kosovēs dhe Serbisē, tē cilat duhet tē ulen nē tavolinē dhe tē merren vesh. Askush nga jashtē nuk mund ta bējē kētē pēr ju dhe kjo ēshtē pēr tē ardhmen tuaj”, thotē Lajçak.Emisari sllovak nuk e sheh si kontradiktē faktin qē ShBA-ja kēmbē,ngul nē njohje reciproke mes Kosovēs dhe Serbisē, ndērsa BE-ja nuk e pērmend kētē.“BE’ja thotē “normalizim raportesh”. Nuk dua ta shikoj si kontradiktē. Formula e BE’sē ēshtē mē e gjerē, ēshtē mē gjithē,pērfshirēse dhe e theksoj faktin se ne s’jemi duke e diktuar zgjidh,jen. Ju jeni ata qē vendosni pēr zgjidh,jen, tē dyja palēt. Ne nuk themi se çfarē duhet tē bēhet apo çfarē nuk duhet tē bēhet. Ju e zotēroni procesin”, tha Lajçak.

Leave a comment

Your email address will not be published.