Ja dhe fjalet e presidentes Osmani pas takimit me Lajçak dhe Escobar – “Shote Galica” e kohes moderne godet serbine me deklaraten e saj

Ja dhe fjalet e presidentes Osmani pas takimit me Lajçak dhe Escobar – “Shote Galica” e kohes moderne godet serbine me deklaraten e saj

Ja dhe fjalet e presidentes Osmani pas takimit me Lajçak dhe Escobar – “Shote Galica” e kohes moderne godet serbine me deklaraten e saj

Ja dhe fjalet e presidentes Osmani pas takimit me Lajçak dhe Escobar – “Shote Galica” e kohes moderne godet serbine me deklaraten e saj.Osmani pas takimit me Escobar dhe Lajçak: Serbia, bllokuese e progresit nē dialog.Presidentja Vjosa Osmani sot priti nē takim emisarin special tē BE-sē Miroslav Lajçak dhe zēvendēsndihmēs sekretarin e SHBA-sē, njē,herēsh pērfaqēsues special pēr Ballkanin Perēndimor, Gabriel Escobar, me tē cilēt ka diskutuar mbi procesin e dialogut Kosovē-Serbi me ndēr,mjetēsimin e BE-sē dhe mbēshtetjen e SHBA-sē.Osmani theksoi se Kosova ēshtē e pēr,kushtuar pēr dialog qē ka nē qendēr njohjen reci,proke dhe u shpreh se Kosova e ka dēsh,muar kētē me angazhimin e saj aktiv dhe me propozimet e bēra pērgjatē procesit.

Ajo gjithashtu pērsēriti qēndrimin e Kosovēs se marrē,veshja pēr njohje reciproke nuk duhet tē prekē sovranitetin, integritetin terri,torial dhe rendin kushtetues tē Kosovēs.“Ēshtē tashmē e qartē se Serbia po e bllokon progresin nē dialog nēpēr,mjet qasjes sē saj jo konstruktive”, tha Osmani.Duke vēnē nē pah konstruktivitetin e Kosovēs, presidentja Osmani gjithashtu bēri tē qartē se lista e marrē,veshjeve qē nuk janē zbatuar nga Serbia ēshtē e gjatē dhe duhet tē trajtohet urgjentisht nēse duam tē rivendosim besimin nē procesin e dialogut.Osmani tha se Serbia jo vetēm qē vazhdon tē mos zbatojē marrē,veshjet e mēparshme, por ajo gjithashtu shfaq pengesa tē qarta sa herē qē marrin pjesē nē takimet e organizuara nē kuadēr tē dialogut nē Bruksel. Nē kētē drejtim, ajo tha se pret trajtim tē bara,bartē tē palēve nē kētē proces nga ana e BE-sē si ndēr,mjetēsues i dialogut.Presidentja Osmani po ashtu theksoi edhe njē herē rēndēsinē pēr zbardh,jen e fatit tē personave tē zh du,kur si prioritet i procesit tē dialogut.

Leave a comment

Your email address will not be published.