Ja fjalet e Lajçak per dialogun Kosove-serbi qe po dridhin serbet. Ky eshte qendrimi zyrtar i BE dhe SHBA

Ja fjalet e Lajçak per dialogun Kosove-serbi qe po dridhin serbet. Ky eshte qendrimi zyrtar i BE dhe SHBA

Ja fjalet e Lajçak per dialogun Kosove-serbi qe po dridhin serbet. Ky eshte qendrimi zyrtar i BE dhe SHBA

Ja fjalet e Lajçak per dialogun Kosove-serbi qe po dridhin serbet. Ky eshte qendrimi zyrtar i BE dhe SHBA.Lajçak: BE-ja dhe SHBA-ja ndajnē vizionin e njējtē pēr dialogun Kosovē-Serbi.I dērguari i posaçēm i Bashkimit Evro,pian pēr dialogun Kosovē-Serbi, Miroslav Lajçak ka thēnē se kjo ēshtē vizita e shtatē nē Kosovē, si pēr,faqēsues i BE-sē.Gjatē njē konference pēr media me krye,ministrin, Albin Kurti, ai tha se janē bashku me Escobarin, pēr tē dērguar mesazh tē qartē se BE-ja dhe SHBA-ja po bashkē,punojnē dhe pēr tē treguar se ndajnē vizionin pēr Kosovēn, e dialogun pēr normalizimin me Serbinē.“Jam i lumtur se vizita ka ofruar mundēsi pēr tē diskutuar planin tonē pēr muajt e ardhshēm e javēt e ardhshme me pre,sidentin, me krye,ministrin. E do tē vazhdojmē diskutimet tona. Do tē qēndrojmē deri tē mērkurēn, do tē na ndihmojnē tē kemi pamje tē qartē se çfarē tē presim nē tē ardhmen çfarē tē presim nē tē ardhmen e tē shtyjmē procesin para. Do tē informojmē pēr vizitēn. Nē kētē pikē dua tē them se jemi tē lumtur qē jemi kētu bashkē”, ka deklaruar Lajçak.Lajçak po ashtu ka thēnē se kjo ishte njē mundēsi e mirē pēr tē diskutuar edhe pēr planet tona pēr javēt dhe muajt e ardhshēm.”Dhe kjo ēshtē pēr tē dhēnē njē mesazh shumē tē qartē se BE dhe SHBA, punojnē krah pēr krah dhe ndajnē njē vizion tē njējtē pēr Kosovēn, pēr procesin e dialogut, dhe pēr normalizimin e marrē,dhēnieve mes Kosovēs dhe Serbisē dhe pēr tē ardhmen eu,ropiane tē rajonit. Kjo ishte njē mundēsi e mirē pēr tē diskutuar edhe pēr planet tona pēr javēt dhe muajt e ardhshēm”, ka thēnē ai. /Demokracia.com/

Leave a comment

Your email address will not be published.