E FUNDIT/ Nexhmije Hoxha tregon per here te pare biseden e burrit te saj Enver Hoxhes me Titon per Kosoven – Ja cfare u fol mes tyre

E FUNDIT/ Nexhmije Hoxha tregon per here te pare biseden e burrit te saj Enver Hoxhes me Titon per Kosoven – Ja cfare u fol mes tyre

E FUNDIT/ Nexhmije Hoxha tregon per here te pare biseden e burrit te saj Enver Hoxhes me Titon per Kosoven – Ja cfare u fol mes tyre

E FUNDIT/ Nexhmije Hoxha tregon per here te pare biseden e burrit te saj Enver Hoxhes me Titon per Kosoven – Ja cfare u fol mes tyre.Nexhmije Hoxha tregoi bisedēn e burrit tē saj Enverit me Titon pēr Kosovēn.Bisedat me Titon:Duke treguar qēndrimin e mbajtur nga Enver Hoxha, Nexhmije Hoxha tregon edhe pjesē nga bisedat e bēra me Titon.“Udhē,heqja jugosllave e dinte qysh gjatē Iuf,tēs se ç’mendonte Enver Hoxha pēr Kosovēn, qē i shpaloste nē artikuj, nё traktet qē i shkruante apo,stafat pēr Kosovēn dhe nē letrat qē u dērgonte udhē,heqēsve kosovarē. Qē nē takimin e parē me J.B.Titon, gjatē vizitēs sē tij nē Jugosllavi, nē qershor tē 1946-ēs, Enver Hoxha i tha atij se “Kosova dhe viset e tjera nē Jugosllavi, tē banuara nga shqiptarēt, i pērkasin Shqipērisē dhe duhet t’i kthehen asaj”. Pērgjigjja e Titos qe: ”Jam dakord me pikē,pamjen tuaj, por tash pēr tash nuk mund ta bējmē dot kētē gjē, sepse serbēt nuk do tē na kuptojnē”. Enver Hoxha iu pērgjigj: “Nē rast se nuk e kuptojnē tashti, do ta kuptojnē mē vonē”. E lau gojēn Titoja me njē “tash pēr tash”. Ndēr,kohē, pre si,onet, shan ta,zhet, komplotet nga ana e jugosllavēve vazhduan derisa arritēn tē pērdorin “la manu mili,taru”, duke dērguar dy divizione nē kufi me Korçēn, gjoja pēr tē na mbrojtur nga njē a gre,sion nga Greqia. Atēherē Enveri tha: “Ndal!””- tregon ajo.Sipas saj, “nuk ishte mē fjala pēr njē suIm ndaj personit tē tij, ishte njē suIm ndaj Atdheut tonē tē pavarur e sovran, njē kēr cē,nim serioz ndaj fitoreve tē popullit tonē, tē arritura me gja,kun e 28 mijē bijve tē tij mē tē mirē. Protesta e Enverit gjeti mbēshtetjen e Stalinit. Erdhi prishja me Jugosllavinē. Shpētoi Shqipēria nga njē “mik” i pabesē”.

Leave a comment

Your email address will not be published.