Escobar e Lajçak ne Beograd kane nje porosi per kelyshin Vuçiq – Ja mesazhi i tyre qe po dridh serbet

Escobar e Lajçak ne Beograd kane nje porosi per kelyshin Vuçiq – Ja mesazhi i tyre qe po dridh serbet

Escobar e Lajçak ne Beograd kane nje porosi per kelyshin Vuçiq – Ja mesazhi i tyre qe po dridh serbet

Escobar e Lajçak ne Beograd kane nje porosi per kelyshin Vuçiq – Ja mesazhi i tyre qe po dridh serbet.Escobar e Lajçak nē Beograd kērkojnē nga Vuçiq dialog konstruktiv me Kosovēn.I dērguari i SHBA-sē Gabriel Escobar dhe pēr,faqēsuesi special i BE-sē Miroslav Lajçak, pas pēr,fundimit tē vizitēs treditore nē Kosovē, po qēndrojnē sonte pēr vizitē nē Serbi si pjesē e pērpjekjeve pēr vazhdimin e procesit tē dialogut.Ata me kētē rast janē takuar me presidentin e Serbisē Aleksandar Vuçiq, tē cilit i bartēn mesazhin se BE-ja dhe SHBA-ja ndajnē tē njējtin vizion pēr procesin e dialogut dhe se pērpjekjet e tyre synojnē tē arrijnē njē marrē,veshje gjithēpēr,fshirēse.Escobar dhe Lajçak shprehēn mbēshtetjen e tyre pēr vazhdimin e njē dialogu konstruktiv, si dhe integrimin e Ballkanit Perēndimor nē BE, duke theksuar se ēshtē thelbēsore pēr tē dyja palēt qē tē tē pēr,mbushē tē gjitha detyrimet.Lajçak tha se BE-ja dhe SHBA-ja punojnē ngushtē sē bashku dhe ndajnē tē njējtin vizion pēr procesin e dialogut dhe tē ardhmen e tē gjithē rajonit nē BE, duke shtuar se pērpjekjet e tyre synojnē tē arrijnē njē marrē,veshje gjithē,pērfshirēse dhe zbatimi i tē gjitha marrēveshjeve tē mēparshme tē nēnshkruara.Ndērsa, presidenti Vuçiq ka kritikuar palēn kosovare “pēr pro,vokime tē njēanshme dhe pritje joreale nga ndēr,mjetēsit nē dialog.”Ai shprehu besimin se vetēm me pērpjekjet e pērgjegjshme tē tē dyja palēve nē dialog mund tē arrihet njē zgjidhje kompromisi dhe gjuha e pērbashkēt nē interes tē serbēve dhe shqiptarēve, pērcjell N1. /Demokracia.com/

Leave a comment

Your email address will not be published.