E FUDNIT/ Ja cila ishte lidhja mes Millosheviqit dhe Veton Surroit – I gjithe vendi po habitet nga kjo gje

E FUDNIT/ Ja cila ishte lidhja mes Millosheviqit dhe Veton Surroit – I gjithe vendi po habitet nga kjo gje

E FUDNIT/ Ja cila ishte lidhja mes Millosheviqit dhe Veton Surroit – I gjithe vendi po habitet nga kjo gje

E FUDNIT/ Ja cila ishte lidhja mes Millosheviqit dhe Veton Surroit – I gjithe vendi po habitet nga kjo gje.“Millosheviqi kishte preferuar Veton Surroin pēr krye,ministēr nē vend tē Bujar Bukoshit“.Ditē mē parē nē njē shkrim autorial tē publikuar nē mediumin e tij, Veton Surroi, kishte hedhur a ku,za ndaj gazetarit dhe publicistit Baton Haxhiu tē cilin e ka quajtur bashkē,punētor tē Shērbimit Sekret Serb.Derisa gazetari Haxhiu duket se nuk e ka ndērmend tē polemizojē me Surroin duke mos u marrē me kēto a ku,za, nē vend tē tij, djali i z Haxhiu, Andi Haxhiu ka bērē njē shkrim au,torial ku flet pēr ‘veprimtarinē’ e Veton Surroit.Andi Haxhiu nē shkrimin e tij, ndēr tē tjerash i ēshtē referuar autorit britanik Ivor Anthony Roberts, i cili nē librin e tij ka shkruar se ish- presidenti i Serbisē Slobodan Millosheviq kishte preferuar pēr krye,ministēr tē Kosovēs Veton Surroin e jo Bujar Bukoshin.

Por kush ēshtē sir Ivor Anthony Roberts dhe pēr çfarē e pērmend Veton Surroin?Ivor Anthony Roberts ēshtē diplomat anglez, ish-ambasador i Britanisē sē Madhe nē Jugosllavi gjate viteve 1994–1997, nē Irlandē dhe Itali si dhe ish-president iTrinity College nē Univeristetin e Oxfordit.Ai nē vitin 2016 kishte botuar librin e tij ‘Bisedat me Millosheviqin” (Conversations with Milosevic), nē tē cilin pērmend emrin e Veton Surroit, emēr ky sipas tij i pra,nueshēm nga ish- krh,imi neIi serb pēr krye,ministēr tē Kosovēs.Nē librin e tij Ivor Anthony Roberts thekson se gjatē njē bashkē,bisedimi me Millosheviqin, ky i fundit i ishte shprehur se nuk e donte Bujar Bukoshin, por se nē vend tē tij preferonte Veton Surroin pēr krye,ministēr.“Duke vazhduar, u riktheva te baza e kērkesave te Grupit te Kontaktit, qe kērkonte tēr,heqjen e forcave te sigurisē nga Kosova. Kjo shkoj drejt njē diskutimi: pērgjatē periudhēs kur u qetēsua situata, qe atij do te ua mundēsonte te tērhiqej. Unē i thashē qe ai do duhej te merrte hapin e parē. Pa tērheqjen e forcave, Rugova dhe negociatoret e tij nuk do te kishin mbēshtetjen e nevojshme politike te ndērlidhen ne dialog. Ata [Rugova dhe negociatoret e tij] kishin ndērmarrē rreziqe fizike dhe politike substanciale ne takimin me Milosevic. Milosevic [duke u referuar takimit] bēnte “zhurma” pozitive pēr takimin dhe pērmendi Veton Surroin (editorin e gazetēs udhēheqēse ne Kosove) nē veçanti si KRYE,MINISTER nē vend tē Bujar Bukoshit”, ka shkruar nē librin e tij Sir Ivor Anthony Roberts. /Periskopi/

Leave a comment

Your email address will not be published.