Ja veprimet e Albin Kurtit qe po i prishinmarredheniet me SHBA-ne

Ja veprimet e Albin Kurtit qe po i prishinmarredheniet me SHBA-ne

Ja veprimet e Albin Kurtit qe po i prishinmarredheniet me SHBA-ne

Ja veprimet e Albin Kurtit qe po i prishin marredheniet me SHBA-ne.Veprimet e Kurtit qē po i cenojnē marrēdhēniet me SHBA-nē.Moszbatimi i marrē,veshjeve ndērkombētare, bllokimi me automatizēm i ideve dhe projekteve qē kanē peshē gjeostrategjike, si dhe refuzimi i kērkesave tē Shteteve tē Bashkuara tē Ame,rikēs nga ana e Qeverisē sē Kosovēs, i lēndojnē dhe cenojnē marrē,dhēniet ndērmjet dy vendeve, vlerēsojnē njohēs tē zhvillimeve politike.Hoti: Refuzimet apriori, tē palogjikshme.Muhaxhiri: Mēnyrē problematike e refuzimit.Njohēsi i zhvillimeve politike, Artan Muhaxhiri, konsideron se tē gjitha refuzimet qē Qeveria e Kosovēs i ka bērē deri mē tash ndaj kērkesave ame,rikane, nuk kanē bazē nē politikēn, siç e quan ai, realiste dhe tē dobishme.Ai vlerēson se qasja refuzuese e Qeverisē aktuale ndaj kērkesave tē SHBA-sē, mē shumē mund tē jetē ndonjē ideologji e personalizuar e krye,ministrit Kurti, apo ndonjē plan pēr tē dēshmuar njē fuqi politike ndryshe dhe njē pushtet tē njē kategorie tjetēr, nē raport me liderēt tjerē politikē tē vendit.Qeverisja e udhē,hequr nga kryeministri i Kosovēs, Albin Kurti, sipas profesorit tē sē Drejtēs Ndērkombētare nē Universitetin e Prishtinēs, Afrim Hoti, karakterizohet si qeverisje “me kujdes tē tepruar” dhe kjo, siç thotē ai, ka bērē qē autoritetet tē jenē refuzuese ose dyshuese ndaj njē numri tē kērkesave ame,rikane, nē raport me Kosovēn.Qeveria e “e kujdesshme” ndaj formimit tē Asociacioni.Formimi i Asociacionit tē komunave me shumicē serbe, qē ēshtē refuzuar nga Qeveria aktuale e Kosovēs, vlerēsohet si shkaku kryesor pēr ngecjen e dialogut pēr normalizimin e marrē,dhēnieve midis Kosovēs dhe Serbisē.Kundēr Marrē,veshjes e U ashing,tonit.Kryeministri aktual i Kosovēs, Albin Kurti, qysh nē kohēn e arritjes sē marrēveshjes sē 4 shtatorit, ēshtē shprehur kritik ndaj saj.Tērheqja nga Gazsjellēsi Trans-Adriatik.Ndērtimi i projektit tē Gazsjellēsit Trans-Adriatik (TAP) ka filluar nē vitin 2016.Referendumi dhe zgjedhjet e Serbisē

Leave a comment

Your email address will not be published.