Nuk ka falje, Saimir Tahirit i vihen prangat, ja sa vite burg do të bejë ish-ministri

Nuk ka falje, Saimir Tahirit i vihen prangat, ja sa vite burg do të bejë ish-ministri

Nuk ka falje, Saimir Tahirit i vihen prangat, ja sa vite burg do të bejë ish-ministri

Ish-ministri i brendshëm, Saimir Tahiri është dënuar me 5 vite burg. Vendimi është marrë nga Apeli i GJKKO, të cilët vendosën 5 vite heqje lirie për ish-ministrin e Brendshëm, por për shkak të gjykimit të shkurtuar do të vuaj 3.4 vite burg.

“Për shkak të kompleksitetit iu desh një kohë më e gjatë, gjykata vendosi pasi dëgjoi palët, lënien në fuqi të gjykatë së shkallës së parë burg për Saimir Tahirin me 3.4 vite burg”, tha gjykata.

Saimir Tahiri do të dalë me pranga në duar nga salla e gjyqit. Ish-ministri i Brendshëm do të shkojë tashmë në qelitë e paraburgimit dhe më pas do vuaj dënimin me burg.

Gjatë leximit të vendimit gjyqtari tha se provat e ofruara nga prokuroria konfirmojnë lidhjen e tij me grupin e Habilajve, i cili u mor me transportin e lëndëve narkotike nga Shqipëria në Itali.

“Për shkak të kompleksitetit iu desh një kohë më e gjatë, gjykata vendosi pasi dëgjoi palët, lënien në fuqi të gjykatë së shkallës së parë burg për Saimir Tahirin me 3.4 vite burg”, tha gjykata.

Menjëherë pas shpalljes së vendimit të formës së prerë, Tahiri duhet të shoqërohet që sot nga policia në një burg të sigurisë së ulët. Ish-ministri i Brendshëm e priti me buzëqeshje vendimin e gjykatës duke shkëmbyer batuta me avokatin e tij Maks Haxhia.

Leave a comment

Your email address will not be published.