Thellohet skandali i Speciales ne Hage – Ja deshmia qe iu fsheh mbrojtjes dhe gjyqtarit Gillou

Thellohet skandali i Speciales ne Hage – Ja deshmia qe iu fsheh mbrojtjes dhe gjyqtarit Gillou

Thellohet skandali i Speciales ne Hage – Ja deshmia qe iu fsheh mbrojtjes dhe gjyqtarit Gillou

Thellohet skandali i Speciales ne Hage – Ja deshmia qe iu fsheh mbrojtjes dhe gjyqtarit Gillou.Thellohet skandali i ZPS-sē: Dēshmia e ish-ambasadorit Everts iu fsheh jo vetēm mbrojtjes, por edhe gjy,qtarit Gillou.Dastid Pallaska, pjesē e ekipit mbrojtēs tē ish-presidentit Hashim Thaçi, ka thēnē se Pro ku,roria Speciale pēr katēr vite, qē nga 2018-ta, ka fshehur dēshminē e ish-ambasadorit tē OSBE-sē nē Kosovē, Dan Everts.Pallaska nē njē lidhje direkte me “Top News”, ka thēnē se parabu rgi,mi i ish-presidentit dhe tē tjerēve ēshtē vazhduar pēr 15 muaj pa u ditur kēto prova, pērcjell Demokracia.com.“Ajo qē pro ku,roria kishte bērē ishte qē i kishte fshehur kēto prova nga mbrojtja dhe nga vetē gjy,kata. Qē do tē thotē se edhe akta ku,za ishte konfirmuar pa i pasur nē dispozicion Gjy,qtari i Procedurēs Paraprake kēto prova. Edhe parabu rgi,mi ēshtē ofruar pēr mē shumē se 15 muaj, pa u ditur kēto prova”, ka thēnē Pallaska, pērcjell Demokracia.com.

Ai mē tutje ka shtuar se dēshmia e ish-ambasadorit Dan Everts ishte dhēnē nē vitin 2018, por Zyra e Pro ku,rorit tē Specializuar e fshehu atē nga gjy,kata dhe mbrojtja pēr mē shumē se katēr vite, gjē e cila ēshtē ende mē brengosēse.“Nuk ishin prova tē thjeshta. Kēto prova ishin dēshmi tē njerēzve shumē tē rēndēsishme, dēshmitarēve tē rēndēsishme, qē kishin njohuri tē drejtpērdrejta pēr rrethanat gjatē periudhēs relevante tē akta ku,zēs. Pērkatēsisht, bēhet fjalē pēr dēshminē e ish-ambasadorit Dan Everts qē ishte ambasador i OSBE-sē nē Shqipēri dhe Kosovē, i cili i kishte dhēnē dēshminē e tij pro ku,rorisē qysh nē vitin 2018. Pro ku,roria pēr katēr vite e kishte fshehur kētē provē nga gjy,kata dhe nga ne. Shqetēsuese dhe mē brengosēse ēshtē se kjo dēshmi u shpalos vetēm atēherē kur pro ku,roria u kap nē fshehjen e provēs, pērkatēsisht gjatē hetimeve tona kur erdhēn informacionet dhe vetēm pasi pro ku,roria e kuptoi se ne e kemi zbuluar ekzistimin e provēs, ajo e zbuloi atē tē martēn e kēsaj jave”, ka thēnē Pallaska, pērcjell Demokracia.com.Ndērkohē, nē seancēn e sotme tē Dhomave tē Specializuara, Gregory Kehoe, avokat i ish-presidentit Hashim Thaçi ka kritikuar ashpēr qē Pro ku,roria e Gjy,katēs Speciale i ka fshehur provat nē rastin kundēr Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Jakup Krasniqit e Rexhep Selimit.Kehoe e ka pyetur gjy,qtarin Nicolas Gillou nēse e ka parē ai ndonjēherē dēshminē e ish-ambasadorit tē OSBE-sē nē Kosovē, Dan Everts, lidhur me ngjarjet e pas vitit 1999, e cila duket tē jetē fshehur pēr njē kohē tē gjatē./Demokracia.com/

Leave a comment

Your email address will not be published.