E FUNDIT/ Ja paralajmerimi i SHBA-ve per Rusine qe po dridh gjithe boten

E FUNDIT/ Ja paralajmerimi i SHBA-ve per Rusine qe po dridh gjithe boten

E FUNDIT/ Ja paralajmerimi i SHBA-ve per Rusine qe po dridh gjithe boten

E FUNDIT/ Ja paralajmerimi i SHBA-ve per Rusine qe po dridh gjithe boten.Paralajmēron SHBA: Rusia hyn nē Ukrainē nga mesi i shkurtit, rre zi,kohen 50 mijē jetē.Zyrtarēt para,lajmēruan se njē pu shti,m rus i Ukrainēs mund tē shkaktojē deri nē 50.000 v de,kje civile. Ata vlerēsuan gjithashtu se njē suI,m mund tē bējē qē krye,qyteti ukrainas, Kiev, tē bjerē brenda disa ditēsh dhe tē shkaktojē njē krizē refugjatēsh nē Evropē ndērsa miliona njerēz do tentojnē tē largohen.Rusia ka mbledhur rreth 70% tē kapacitetit ush ta,rak duke u pērgatitur pēr njē pu shti,m tē plotē tē Ukrainēs nē javēt e ardhshme. Lajmi ēshtē bērē publik nga zyrtarēt ame ri,kanē, tē cilēt para,shikojnē suI,min mesin e shkurtit. Deri mē tani Rusia thuhet se ka mē shumē se 100,000 trupa pranē kufijve tē U krainēs, por mohon se po planifikojē tē suI,mojē vendin.

Po ashtu, sipas raportimeve, zyrtarēt para,lajmēruan se njē pu shti,m rus i Ukrainēs mund tē shkaktojē deri nē 50.000 v de,kje civile. Ata vlerēsuan gjithashtu se njē suI,m mund tē bējē qē krye,qyteti ukrainas, Kiev, tē bjerē brenda disa ditēsh dhe tē shkaktojē njē krizē refugjatēsh nē Evro,pē ndērsa miliona njerēz do tentojnē tē largohen. Ndērkohē qē trupa shtesē ame ri,kane kanē mbērritur nē Poloni si pjesē e njē dislokimi tē ri pēr tē forcuar for,cat e aleancēs ush ta,rake perēndimore tē NATO-s nē rajon.Grupi i parē zbarkoi nē Rzeszoē nē juglindje tē vendit tē shtunēn, ndērsa administrata Bi den njoftoi ditē mē parē se do tē dērgonte rreth 3000 trupa shtesē nē Evro pēn Lindore. Moska thotē se trupat e saj janē nē rajon pēr stēr,vitje ush ta,rake, por Ukraina dhe aleatēt e saj perēndimorē mbeten tē shqetēsuar se Kremlini po planifikon tē nisē njē suI,m.Te nsio,net vijnē gati 8 vjet pasi Rusia aneksoi gadishullin jugor tē Krimesē nē Ukrainē dhe mbēshteti njē rebelim tē pēr,gja kshēm nē rajonin lindor tē Donbasit. Gjithashtu, Moska a ku,zon qeverinē ukrainase pēr dēshtimin nē zbatimin e marrē,veshjes sē Minskut – njē marrēveshje ndēr,kombētare pēr tē rivendosur paqen nē lindje, ku re beI,ēt e mbēshtetur nga Rusia kontrollojnē njē pjesē tē terri,torit. Sē fundmi, Rusia po kēmbēngul se Ukraina nuk duhet tē lejohet tē bashkohet me NA,TO-n. Nē krah tē Ukrainēs ka nxituar tē re,shtohet SHBA, si mundēsi pēr tē treguar superioritet mbi Rusinē, e nga ana tjetēr vendet e Euro,pēs janē tē lēkundura lidhur me qēndrimin e tyre, megjithatē mbēshtetjen mē tē madhe e kanē drejtuar nē Ukrainē.

Leave a comment

Your email address will not be published.