E ZEZE DITA/ Ja lajmi i hidhur per Kosoven nga Franca per liberalizimin e vizave

E ZEZE DITA/ Ja lajmi i hidhur per Kosoven nga Franca per liberalizimin e vizave

E ZEZE DITA/ Ja lajmi i hidhur per Kosoven nga Franca per liberalizimin e vizave

E ZEZE DITA/ Ja lajmi i hidhur per Kosoven nga Franca per liberalizimin e vizave.Ambasadorja franceze: Kosova nuk ka plotēsuar tē gjitha kushtet pēr liberalizim vizash.Ambasadorja e Francēs nē Kosovē, Marie-Christine Butel duke folur pēr çēshtjen e liberalizimit tē vizave, duke thēnē se Franca, bashkē me disa shtete tē tjera anē,tare tē BE-sē, konsiderojnē se Kosova nuk i ka plotēsuar tē gjitha kushtet.Sa i pērket çēshtjes se liberalizimit tē vizave pēr Kosovēn dhe hezi,timit tē shtetit tē saj, ajo ka thēnē se Franca konsideron, sē bashku me disa shtete tē tjera anētare, se tē gjitha kushtet e kērkuara nuk janē plotēsuar ende krejt,ēsisht nē kētē fazē.“Pēr kētē arsye Franca konsideron, sē bashku me disa shtete tē tjera anētare, se tē gjitha kushtet e kērkuara nuk janē plotēsuar ende plotēsisht nē kētē fazē”, ka deklaruar ndēr tē tjera ajo nē njē intervistē pēr Telegrafin.

Kurse, sa i pērket dialogut, diplomatja franceze ka thēnē se normalizimi i marrē,dhēnieve ndēr,mjet Kosovēs dhe Serbisē ēshtē çēshtje sigurie dhe prosperiteti ekonomik pēr tē dyja vendet, pēr rajonin dhe pēr Evro,pēn nē tērēsi dhe se dialogu dhe vazhdimi i negociatave nē Bruksel me ndērmjet,ēsimin e Bashkimit Evro,pian nuk ka alternativē.“Normalizimi i marrēdhēnieve ndērmjet Kosovēs dhe Serbisē ēshtē çēshtje sigurie dhe prosperiteti ekonomik pēr tē dyja vendet, pēr rajonin dhe pēr Euro,pēn nē tērēsi. Dialogu dhe vazhdimi i negociatave nē Bruksel me ndēr,mjetēsimin e Bashkimit euro,pian nuk ka alternativē”, deklaroi ajo.“Franca mbēshtet plotēsisht Miroslav Lajçak, tē dērguarin special tē emēruar nga Bashkimi euro,pian pēr tē mbēshtetur kētē proces. Pērveç kēsaj, pēr tē pēr,forcuar angazhimin e saj pēr dialog, ajo ka ndēr,marrē, me Gjermaninē, iniciativēn pēr tē organizuar njē samit midis liderēve tē shteteve dhe qeverive tē Francēs, Gjermanisē, Kosovēs dhe Serbisē, fillimisht nē Berlin nē vitin 2019 dhe mē pas nē Paris nē vitin 2020”, tha mē tej diplomatja franceze nē Kosovē.

Leave a comment

Your email address will not be published.