Edi Rama zbulon marreveshjen me SHBA-te: Ja cfare permban marreveshja ai eshte shume i emocionuar

Edi Rama zbulon marreveshjen me SHBA-te: Ja cfare permban marreveshja ai eshte shume i emocionuar

Edi Rama zbulon marreveshjen me SHBA-te: Ja cfare permban marreveshja ai eshte shume i emocionuar

Edi Rama zbulon marreveshjen me SHBA-te: Ja cfare permban marreveshja ai eshte shume i emocionuar.Rama zbulon marrē,veshjen me SHBA-nē: Jam shumē i emocionuar.Krye,ministri Edi Rama nisi konferencēn pēr mediat duke deklaruar se Shqipēria dhe SHBA do tē jenē bashkē,penēmbajtes nē çēshtjen e U krainēs nē Kēshillin e Sigurimit tē OKB.Edi Rama nē konferencēn pēr mediat:
“Kemi marrē konfirmimin pēr,fundimtar nga departamenti ame,rikan i shtetit se SHBA dhe Shqipēria do tē jenē bashkē,penēmbajtesē nē Kēshillin e Sigurimit nē OKB pēr cēshtjen e U krainēs. Nē arenēn ndēr,kombētare Shqipēria vlerēsohet pēr karakterin qēndrueshmērinē por vlerēsohet edhe pēr aftēsinē nē luajtjen e rolit qē i takon si njē vend qē promovon paqen, promovon sigurinē, si njē vend qē ēshtē anētar i NA,TO-s dhe nē anēn tjetēr ēshtē njē vend me pozicion tē spikatur nē rajonin tonē. Anētarē,simi i Shqipērisē nē kēshillin e sigurimit nē çēshtjen e U krainēs. Krijimi i kētij cifti SHBA – Shqipēri nē kēshillin e sigurisē pēr tē qenē penē-mbajtēs ēshtē ndēr,marrē pēr tē garantuar nj angazhim aktiv dhe tē vazhueshēm me nisma konkrete nga dy vende partnere tē ngushta me kētē proces, gjē qē konfirmon qartēsist pozicionin e vendit tonē. Duke qenē aktiv ndaj njē cēshtje kaq akute si kjo e Ukrainē spor edhe tē gat,shēm pēr punē konkrete nē arenēn e marrē,dhēneive ndēr,kombētare, ne pērkufizojmē nē sytē e tē gjithve atē qē dēshirojmē tē jetē roli ynē njē forcē qē kontribuon pēr tē mirēn. Jemi shumē tē emocionuar nga ky zhvillim sepse ēshtē kurorēzim i njē pēr,pjekjeje dhe jo fundi por kurorēzim nē vazhdēn e mundimit pēr tē bērē qē shqipēria tē qēndrojē nē nivel krejt tjetēr nē nivelin ndēr,kombētar.”

Leave a comment

Your email address will not be published.