Ja sa jane gjasat qe Dritan Abazoviq te behet kryeminister – Po dridhen serbet

Ja sa jane gjasat qe Dritan Abazoviq te behet kryeminister – Po dridhen serbet

Ja sa jane gjasat qe Dritan Abazoviq te behet kryeminister – Po dridhen serbet

Ja sa jane gjasat qe Dritan Abazoviq te behet kryeminister – Po dridhen serbet:Deputeti shqiptar nē Mal tē Zi: Ka mundēsi reale qē Abazoviq tē bēhet kryeministēr.Mbrēmē ēshtē rrēzuar qeveria nē Malin e Zi. Pēr tē njoftuar mē shumē rreth situatēs dhe tē rejave atje, deputeti nga koalicioni shqiptar nē Mal tē Zi “Bashkē nji za”, Fatmir Gjeka, ēshtē lidhur drejt,pērdrejt nē edicionin e lajmeve nē T7.Gjeka nē T7 u pyet pēr mundēsinē qē Dritan Abazoviq tē bēhet krye,ministri i ri nē Mal tē Zi dhe deputeti tha se ka mundēsi reale qē kjo gjē tē ndodhē.“Mund tē flitet dhe ka mundēsi reale, megjithēse derisa tē ndodhē kjo dhe derisa shkojnē bisedimet pēr t’u formuar qeveria e re, por nē kētē kahje ēshtē duke shkuar situata. Dritani apo kushdo qoftē, detyrat e tij janē ato qē i ceka mē lartē (integrimi drejt Perē,ndimit)”, ka thēnē Gjeka.Tutje, deputeti shqiptar nē Mal tē Zi tha se qeveria qē ra dje, ka gjashtē muaj qē ka humbur besimin, e dje ēshtē rrēzuar edhe for,malisht.

“Qeveria e 42-tē e Malit tē Zi, ka ndodhur qē te ketē njē iniciativē pēr votēbesim dhe tē ketē notē n,egative nga parlamenti etē bie. Ka qenē mē se e ditur qē kjo qeveri do ta ketē jetēn e shkurtēr, duke ditur qē nē fillim subjektet shumicē kanē pasur rrugē tē ndryshme. Ka mē shumē se gjashtē muaj qē qeveria s’e ka shumicēn, por formalisht ka rēnē mbrēmē”, ka thēnē Gjeka.“Na presin punē tjera, pikē,synimet tona janē qē Mali i Zi tē vazhdojē rrugēn pēr integrim nē Bashkimin Evro,pian. Kemi njē vit tē cilin e kemi humbur kot pēr integrimin nē BE, duke ditur qē Mali i Zi ēshtē vendi i vetēm nē Ballkanin Perēndimor qē ka hapur tē gjitha kapitujt me BE-nē sa i pērket integrimit. Tash kemi marrē raportin mē ne,gativ gjatē viteve tē fundit nē vitin e kaluar, si rezultat i sjelljes sē kēsaj qeverie qē pēr fat tē mirē, dje ra”, ka thēnē deputeti shqiptar.Gjithashtu, Gjeka tha se deputetēt shqiptarē nē Mal tē Zi, gjithmonē kanē qenē ata qē i kanē dhēnē shtytje Malit tē zi pēr integrim drejt perēndimit, e se edhe kjo do tē jetē pika kryesore e diskutimit nē bisedimet qē do tē zhvillohen rreth qeverisē sē re atje.“Pēr fat tē mirē, duhet t’i ri,kthehemi detyrave qē kemi para nesh. Pēr,faqēsuesit shqiptar kanē qenē gjithmonē ata qē i kanē dhēnē shtytje Malit tē Zi nē integrimin nē NA,TO dhe BE. Pikat kryesore qē na presin janē qē nēse vjen te formimi i njē qeverisje tē re, pikat kryesore do tē jenē temat pēr t’u integruar nē BE”, shtoi Gjeka.

Leave a comment

Your email address will not be published.