Kryeministrja e Serbisë Ana Brnabic: Kosova është e jona, le ta dinë të gjithë shqiptarët

Kryeministrja e Serbisë Ana Brnabic: Kosova është e jona, le ta dinë të gjithë shqiptarët

Kryeministrja e Serbisë Ana Brnabic: Kosova është e jona, le ta dinë të gjithë shqiptarët

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, ka thënë se vetëm përmes dialogut dhe kompromisit mund të arrihet një zgjidhje e përhershme lidhur me Kosovën dhe “pa këtë [zgjidhjen e çështjes së Kosovës] nuk ka stabilitet as investime”.Kryeministrja serbe, siç transmetojnë mediat serbe, duke folur në Forumin Ekonomik Delphi në Athinë vuri në dukje se Marrëveshja e Prespës është një shembull për Serbinë dhe Kosovën.Brnabiq deklaroi se nuk e kupton se pse kryeministri i Kosovës, Albin Kurti nuk e kon.sideron dialogun me Serbinë prioritet kryesor për Kosovën.DUKE E HAP REK LAMEN ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI ME TEPER


“Beogradi është duke pritur për vazhdimin e dialogut, por ‘topi është në anën e Prishtinës’”, tha Brnabiq, duke shpresuar se konfirmimi i datës së re të takimit [Kurti-Vuçiq në Bruksel] do të mbërrijë së shpejti. Dialogu është shumë i vështirë, i cili ka nevojë për liderë të guxi.mshëm, por është mënyra e vetme për të ecur përpara. Sa më shpejt të vazhdojmë dialogun, aq më mirë për të gjithë në ra.jon”, tha Brnabiq.DUKE E HAP REK LAMEN ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI ME TEPER

Leave a comment

Your email address will not be published.