Lajçak flet per viziten e tij me emisarin amerikan ne Kosove e serbi – Per tu habitur nga fjalet e tij

Lajçak flet per viziten e tij me emisarin amerikan ne Kosove e serbi – Per tu habitur nga fjalet e tij

Lajçak flet per viziten e tij me emisarin amerikan ne Kosove e serbi – Per tu habitur nga fjalet e tij

Lajçak flet per viziten e tij me emisarin amerikan ne Kosove e serbi – Per tu habitur nga fjalet e tij.Lajçak flet pēr vizitēn e tij me Escobar nē Kosovē e Serbi.Emisari special i BE-sē pēr dialogun Miroslav Lajçak ka thēnē se pas vizitave nē Kosovē dhe Serbi, tani ēshtē koha pēr tē pu,nuar nē vazhdimin dhe hapat e ardh,shēm.Duke folur pēr vizitēn e tij tē pēr,bashkēt me zēvendēs ndihmēs sekretarin dhe tē dērguarin e SHBA-sē pēr Ballkanin Perēndimor Gabriel Escobar, diplomati sllovak ka shkruar nē Facebook kjo ishte njē vizitē e planifikuar prej kohēsh.“Nē tē gjitha takimet tona me presidentin Osmani, krye,ministrin Kurti, zēvendēskrye,ministrin Bislimi dhe liderēt e partive opozitare, ne dērgojmē njē mesazh tē qartē tē unitetit transatlantik kur diskutojmē rrugēn pērpara nē dialog. Unē jam mirē,njohēs pēr mbēshtetjen e qartē tē SHBA-sē pēr dialogun e lehtēsuar nga BE-ja pēr normalizimin e marrē,dhēnieve ndērmjet Kosovēs dhe Serbisē. Kētē herē, u ula gjithashtu me ekipin mē tē madh tē BE-sē qē mbēshtet dhe monitoron zbatimin e marrē,veshjeve tē kaluara tē dialogut pēr tē dēgjuar pēr kontributin e tyre tē rēndēsishēm nē misionin tim”, ka shkruar Lajçak.Ai ka thēnē se nē Beograd takuan zyrtarēt shtetērorē serbē me tē cilēt kanē diskutuar pēr hapat e ardhshēm konkretē nē dialog, por edhe pēr zgjedhjet e ardh,shme serbe dhe pēr nismat e bashkēpunimit rajonal.“Si nē Kosovē ashtu edhe nē Serbi, pata gjithashtu rastin tē takohem me shoqērinē civile pēr tē dēgjuar pikē,pamjet, idetē dhe rekomandimet e tyre se si tē çohet procesi pērpara. Ndērsa isha nē Serbi, mē nē fund u takova me pēr,faqēsues tē komunitetit tē biznesit – takim qē fillimisht e kisha planifikuar pēr nē shtator, por duhej ta shtyja pēr shkak tē zhvillimeve nē terren. Ishte veçanērisht interesante tē dēgjohej prej tyre pasi rritja e bashkē,punimit ekonomik ēshtē njē nga historitē e suksesit tē dialogut”, pērfundon shkrimi i Lajçak.

Leave a comment

Your email address will not be published.