LAJM I HIDHUR PER KOSOVEN/ Ja kush jane 16 kongresistët amerikan qe e shkruajten letren ne favor te serbise!!

LAJM I HIDHUR PER KOSOVEN/ Ja kush jane 16 kongresistët amerikan qe e shkruajten letren ne favor te serbise!!

LAJM I HIDHUR PER KOSOVEN/ Ja kush jane 16 kongresistët amerikan qe e shkruajten letren ne favor te serbise!!

LAJM I HIDHUR PER KOSOVEN/ Ja kush jane 16 kongresistēt amerikan qe e shkruajten letren ne favor te serbise!!Osmani merret me “auditime”, Serbia bindi 16 kongresistē t’i shkruajnē Bi denit nē favor tē saj.Pērderisa nē Kosovē po bēhet njē luftē e pa,parē mes akterēve politikē dhe vendi ka diplomacinē mē tē dobēt qē mbahet mend ndonjē,herē, Serbia i ka bindur 16 kongresistē qē t’i shkruajnē presidentit ame,rikan, Jo e Bi den, nē favor tē saj.Njē letēr e publikuar gjatē mbrēmjes sē tē shtunēs, e nēnshkruar nga 16 kongresistē, ka bērē qē gjithē mediat serbe tē lavdērohen pēr miqēsinē e pretenduar 140 vjeçare me SHBA-nē, pērcjell Demokracia.com.16 kongresistēt e kanē lutur presidentin Biden qē t’i thellojē edhe mē shumē lidhjet mes SHBA-sē dhe Serbisē.Letra, e cila pērmban rreth njē mijē fjalē, pēr,bēhet nga lēvdata tē mēdha qē Serbia i ka bērē vet,vetes dhe lidhjes sē saj me SHBA-nē, duke pērmendur kētu edhe njē veprim tē ish-presidentit amerikan, Woodrow Wilson.“Qē ta tregojē solidaritetin amerikan me Serbinē, presidenti Woodrow Wilson kishte ngritur flamurin serb mbi Shtēpinē e Bardhē. Siç kishte thēnē pas kētij veprimi Presidenti Wilson, “Pērderisa terri,tori i tyre ēshtē shkatērruar dhe shtēpitē e tyre janē prishur, shpirti i serbēve nuk ēshtē thyer”, thuhet nē kētē letēr, pēr,cjell Demokracia.com.Kjo deklaratē e nēnshkruar ēshtē bērē duke u thirrur nē njē aleancē tē afērt tē Serbisē dhe SHBA-sē gjatē Iuf,tēs sē Parē Botērore dhe Iuf,tēs sē Dytē Botērore, ku pretendohet se kishin Iuf,tuar krah pēr krah qē ta mbrojnē Evro,pēn dhe botēn.Serbia lobimin e saj e ka vazhduar edhe nē njē aspekt tepēr tē rēndēsishēm pēr SHBA-nē, duke pretenduar se ka pasur rritjen ekonomike mē tē madhen nē Evro,pē.“Ekonomikisht, Serbia ka rritjen mē tē madhe nē Evropē dhe papunēsia ēshtē ulur pērgjysmē qē nga viti 2012… Kompanitē ame,rikane kanē kontribuar nē suksesin e ekonomisē serbe me rreth 4 miliardē investime, qē kanē tē punēsuar mbi 20.000 persona pērgjatē vendit. Kēto kompani pērfshijnē NCR, Ball Packaging, Coca-Cola, Microsoft, Oracle, Fis, IBM”, thuhet nē kētē letēr, pērcjell Demokracia.com.

Leave a comment

Your email address will not be published.