“Nuk kemi pasur rrugëdalje tjeter, vetëm nënshkrimin e asociacionit”

Mandatory Credit: Photo by Anonymous/AP/Shutterstock (6996697a) Skender Hyseni, Guido Westerwelle, Fatmir Sejdiu, Hashim Thaci From left, Kosovo Foreign Minister Skender Hyseni, German Foreign Minister Guido Westerwelle, Kosovo President Fatmir Sejdiu and Kosovo Prime Minister Hashim Thaci attend a joint press conference after meeting in Kosovo's capital Pristina, . After Croatia, Serbia and Bosnia, Kosovo is Westerwelle's last stop on a three-day trip to the Balkans Kosovo Germany Westerwelle, Pristina, Kos

“Nuk kemi pasur rrugëdalje tjeter, vetëm nënshkrimin e asociacionit”

“Nuk kemi pasur rrugëdalje tjeter, vetëm nënshkrimin e asociacionit”

“Nuk kemi pasur rrugēdalje tjeter, vetēm nēnshkrimin e asociacionit”.Skēnder Hyseni pēr nēnshkrimin e Asociacionit me Serbinē: Nuk ka pasur rrugē tjetēr!Ish-kryediplomati, Skēnder Hyseni ka folur pēr InDoks pēr marrē,veshjen e Asociacionit tē Komunave me Shumicē serbe, marrē,veshje e arritur nē vitin 2013 pērkatēsisht 2015.Hyseni i ftuar nē InDoks, prodhim i Gazetēs Insajderi ka thēnē se Kosova nuk mund t’i ikte assesi dialogut me Serbinē. Thotē se nuk ka pasur rrugē tjetēr veçse tē nēn,shkruhet marrē,veshja pēr asociacionin.“Pra, duhet tē nisemi nga aty pse dialogu. Pra ka qenē njē moment tē cilit Kosova assesi nuk ka pasur mundēsi ti ikē, ka qenē pērtej fuqisē sē Kosovēs qē tē ndikojē dhe kjo ka sjell deri tek dialogu dhe rrjedhimisht edhe deri tek hapja qē pēr,mban Pakoja e Ahtisarit. Tash, tek asociacioni edhe kjo nuk kuptohet, ose nuk do tē kuptohet nga shumē politikanē dhe tē tillē qē merren me analiza politike sepse Asociacioni ēshtē pjesē e Pakos tē Ahtisarit mbi tē cilēn ēshtē shpallē Pavarēsia e Kosovēs dhe nē deklaratēn ku ēshtē konstatu …”, tha ish-kryediplomati pēr InDoks.Pērmend edhe Pakon e Ahtisarit qē lidhej direkt me shpalljen e Pavarēsisē sē Kosovēs.

“Kosova e ka marrē obligimin qē tē krijojē njē asociacion tē Komunave me shumicē serbe pra ēshtē edhe kategori kushtetuese, unē nuk po ndalem nē analiza ēshtē mirē apo nuk ēshtē mirē sepse ne tē gjithē e kemi ditur çka ēshtē mirē edhe çka nuk ēshtē mirē, mirēpo e vetmja mēnyrē pēr ta shpallē Pavarēsinē e Kosovēs ka qenē pranimi i Pakos sē Ahtisarit. Nuk ka pasur rrugē tjetēr”, tha ai.Sipas ish-krye,diplomatit Kosova nuk duhet tē ketē frikē nga asociacioni.Hyseni potencon se me zbatimin e marrē,veshjes pēr Asociacionin e Komunave me Shumicē Serbe sjell njohēn e ndēr,sjellē.“Tash tē spekulohet, 13-14 vjet prapa tē bēhet politikē e madhe folklorike, patriotizēm i zbrazēt mirēpo duhet parē faktet, marrēveshja pēr Asociacionin ka qenē rrjedhim i Pakos sē Ahtisarit dhe unē e them me bindje, e kam thēnē vazhdimisht nuk duhet absolutisht pasur frikē nga asociacioni pēr aq kohē sa zbatimi i tij tē jetē pjesē e pakos sē njohjes sē ndērsjellē. Nē rrethanat kur Serbia e njeh Kosovēn shtet tē pavarur dhe sovran njē asociacioni Komunave serbe me vērejtjet e Gjy,katēs Kushtetuese absolutisht nuk mund ti shkaktojē asnjē dēme Kosovēs dhe nuk mund ta defunksionalizojē Kosovēn si shtet”, ka deklaruar ai pēr InDoks.Pēr InDoks, Hyseni deklaroi se pēr subjektivitet total ndēr,kombētar Kosova duhet tē arrijē marrēveshje e Serbinē.

Leave a comment

Your email address will not be published.