Austria tregon menyren e vetme se si mund te kryhet dialogu Kosove-serbi ne menyre paqësore

Austria tregon menyren e vetme se si mund te kryhet dialogu Kosove-serbi ne menyre paqësore

Austria tregon menyren e vetme se si mund te kryhet dialogu Kosove-serbi ne menyre paqësore

Austria tregon menyren e vetme se si mund te kryhet dialogu Kosove-serbi ne menyre paqēsore.Duket se ideja e shkēmbimit tē terri,toreve mes Kosovēs dhe Serbisē ēshtē rikthyer sērish.Mediat austriake raportojnē se kjo ide ēshtē rikthyer nga nēn,kryetari i partisē kryesore opozitare, Partisē Demokratike tē Kosovēs, Rame Buja.Sipas kētyre medieve, Buja nēse do t’i duhej tē zgjidh,te mes Bashkimit tē Komunave me Shumicē Serbe (ZSO) dhe shkēmbimit tē terri,toreve, ai ishte pēr shkēmbimin e terri,toreve.“Para bashkimit me pushtetin ekzekutiv, jam pēr shkēmbimin e terri,toreve. Qē Lugina e Preshevēs shkon nē Kosovē dhe veriu i Kosovēs nē Serbi”, raportohet se ka thēnē Buja.Kētē ide e ka mbēshtetur dhe ish-komandanti i UÇK-sē, Hafir Hoxha, i cili ka thēnē se i vetmi epilog serb i Kosovēs nēse do tē shmanget Iuf,ta, ēshtē ndryshimi i kufirit qē do tē eI,iminonte ndikimin e Serbisē nē Kosovē dhe atē tē Kosovēs nē Serbi.Sipas tij, Leposaviçi dhe Zubin Potoku duhet t’i dorē,zohen Serbisē. Megjithatē, ai nuk ēshtē pēr “shkēmbimin” e Mitrovicēs sē Veriut me Medvegjēn, Preshevēn dhe Bujanovcin.

Leave a comment

Your email address will not be published.