Vjen nje mbeshtetje e madhe per Dritan Abazoviqin – Ja nga kush i erdhi kjo mbeshtetje

Vjen nje mbeshtetje e madhe per Dritan Abazoviqin – Ja nga kush i erdhi kjo mbeshtetje

Vjen nje mbeshtetje e madhe per Dritan Abazoviqin – Ja nga kush i erdhi kjo mbeshtetje

Vjen nje mbeshtetje e madhe per Dritan Abazoviqin – Ja nga kush i erdhi kjo mbeshtetje.Gjukanoviç mbēshtet Abazoviçin: Serbia kērkon aneksimin e Malit tē Zi.Presidenti i Malit tē Zi, Milo Gjukanoviç, ka deklaruar se partia e tij DPS (Partia Social-Demokrate), ka arritur tē thyejē ofen,sivēn e Beogradit, qē falē tē preferuarve tē tij nē Podgoricē, u pēr,poq tē aneksojē shtetin e vogēl buzē Adriatikut.Nē njē intervistē pēr “DW”, Gjukanoviç tha se vendi i tij tani ēshtē “nē proces tē konsolidimit tē pushtetit” dhe se interesi mē i madh i Malit tē Zi ēshtē qē sa mē shpejt tē ketē njē qeveri tē pēr,gjegjshme.“Mendoj se falē nesh, falē opozitēs shtet formuese, Mali i Zi arriti t’i rezistojē ofen,sivēs sē Beogradit. Pas 30 gushtit pērjetuam njē ofen,sivē shumē a gre,sive nga Beogradi, u shpreh kreu i shtetit malazez. – Naci,onalizmi serbomadh nga Beogradi, nēnkuptoi se fitorja e tē preferuarve tē tyre hapi derēn pēr njē ane,ksim tē ri tē Malit tē Zi, kētē herē pēr,mes projektit ‘Bota Serbe’. Kjo nuk ndodhi, sepse kishim njē opozitē me pēr,gjegjēsi shtetērore tē drejtuar nga DPS”.

Gjukanoviç theksoi se partia e tij do tē mbēshtesē “çdo qeveri qē do tē ruajē karakterin qytetar dhe laik tē vendit dhe do tē promovojē demokracinē multietnike”.Sipas tij, kjo gjē do tē sjellē zhvillim dinamiko-ekonomik, nē mēnyrē qē Mali i Zi, si njē vend i zhvilluar nē mēnyrē demokratike, “tē jetē pjesē e Bashkimit Evro,pian nē tē ardhmen e afērt”.Pēr,krahjen ndaj qeverisē sē pakicēs sē propozuar nga zv/krye,ministri me origjinē shqiptare Dritan Abazoviç, ai e argumentoi duke thēnē se “do tē ishte shumē e rre,zikshme pēr Malin e Zi, nēse koalicioni qeverisēs bēhet kaq i varur nga naci,onalizmi serbomadh”.Sipas Gjukanoviçit, qeveria e deritanishme pērbēhej nga tre koalicione, “njēra prej tē cilave ēshtē e profilizuar qartē pēr Serbinē e Madhe. Ne kemi menduar, se nēse njē qeveri e tillē pēr,cakton politikēn shtetērore, kjo do tē ishte shumē e rre,zikshme pēr Malin e Zi”.

Leave a comment

Your email address will not be published.