Frika Në Palcë”, Në SHBA Propozohet Që Të Sanksionohet Turqia Për Eksportin E Dronëve Ushtarak

Frika Në Palcë”, Në SHBA Propozohet Që Të Sanksionohet Turqia Për Eksportin E Dronëve Ushtarak

Frika Në Palcë”, Në SHBA Propozohet Që Të Sanksionohet Turqia Për Eksportin E Dronëve Ushtarak

Senatori i lartë i Shteteve të Bashkuara, i njohur për lidhjet e tij me lobet greke dhe armene, ka propozuar masa që synojnë eksportet e sektorit të mbrojtjes të Turqisë dhe ndihmën për Azerbajxhanin.

Senatori i Nju Xhersit, Bob Menendez, kryetar i Komitetit të Marrëdhënieve me Jashtë të Senatit, rekomandoi të enjten masa
për të vënë programin e dronëve të Turqisë nën një shqyrtim të ashpër dhe për të mohuar çdo ndihmë të mëtejshme për Azerbajxhanin.

Senatori ka pohuar se shitjet e dronëve të Turqisë janë “të rrez1kshme, destabiIizuese dhe një këcrënim për paqen dhe të drejtat e njeriut”.

Leave a comment

Your email address will not be published.