Ja fjalet e kryeministrit Albin Kurti per shtrenjtimin e rrymes – Po habiten gjithe qytetaret nga qendrimi i tij

Ja fjalet e kryeministrit Albin Kurti per shtrenjtimin e rrymes – Po habiten gjithe qytetaret nga qendrimi i tij

Ja fjalet e kryeministrit Albin Kurti per shtrenjtimin e rrymes – Po habiten gjithe qytetaret nga qendrimi i tij

Ja fjalet e kryeministrit Albin Kurti per shtrenjtimin e rrymes – Po habiten gjithe qytetaret nga qendrimi i tij.Kurti arsyeton shtrenjtimin e rrymēs: Pēr 1 ditē kemi paguar 2.5 milionē euro.Krye,ministri i Kosovēs, Albin Kurti, ka arsyetuar vendimin e ZRrE-sē pēr shtrenjtimin e ener,gjisē elektrike. Para mbledhjes sē Qeverisē, Kurti tha se nē dy muajt e fundit kanē importuar 40 pērqind tē energjisē elektrike dhe se vetēm pēr 1 ditē kanē paguar 2.5 milionē euro.Kjo formē sipas tij ēshtē e papēr,baulleshme pēr buxhetin e shtetit.Sipas tij nga tarifat e reja nuk do tē preken rreth 74 pērqind e familjeve ose do tē preken minimalisht.“Na ēshtē dashur tē importojmē 40 pērqind tē ener,gjisē elektrike, vetēm pēr 1 ditē kemi paguar 2.5 milionē euro. Por njē formē e tillē e subvencionimit ēshtē e papēr,ballueshme pēr buxhetin e Kosovēs. ZRrE-ja dje ka marr vendim pēr tarifat e reja dhe ne jemi zotuar deri 100 milionē euro pēr subvencionimin e qytetarēve tanē. Tarifat e reja praktikohen vetēm pēr ata qē shpenzojnē mbi 800 kilovat orē”, tha ai.

Leave a comment

Your email address will not be published.